sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Hästbacka 22.5 Ei voisi päivä paremmin mennä

Tänään oli tallillamme kisat, luokkina 100cm ja 110cm jälleen. Verryttelyssä Chaina oli hyvä kuten on yleensä aina ollut, tosin ratsastin ensimmäisille ristikolle vähän huonoon paikkaan jonka jälkeen heräsin. Muuten Chaina teki hyviä hyppyjä ja odotti hyvin, ja pystyin lähtemään hyvällä mielin radalle. Intoa tammalla selvästi oli mikä näkyi säikkymisenä ennen starttia, mutta lähtölinjan jälkeen ne unohtuivat kuten aina.

                                                    Kaikki kuvat Jade Liski


Tästä näkyy kuinka puomi on juuri tippumassa
Ensimmäiselle esteelle sain vihdoin kohtuun hyvän paikan, sillä viime aikoina ongelma on ollut puolikkaasta askeleesta radan aloittaminen. Linja siitä kakkoselle sujui hyvin, olin päättänyt että tänään ratsastan välit "oikeilla" askelmäärillä enkä anna sen pidentyä liikaa, jolloin yksi askel jää puuttumaan. Seuraavassa kaarteessa en saanut vaihdettua laukkaa ja se meni ristilaukka räpellyksellä. Sarjassa ei ollut ongelmia, mutta sen jälkeinen kaarre oli itselleni vaikea. Lähdimme hieman kaukaata, mutta Chaina selvitti sen hyvin. Jälleen sama kaarre mikä oli kolmosella meni ristilaukassa, mutta hieman ennen estettä sain vaihdettua myötälaukkaan. Seiskalle tulikin radan huonoin hyppy kun en nähnyt paikkaa enkä tehnyt mitään selässä. Muuri kuitenkin ylittyi puhtaasti ja linjalle sain vaadittavat askeleet. Perusradan viimeiselle linjalle ratsastin huonon tien enkä ottanut tarpeeksi tilaa, mutta väliin kuitenkin tuli oikea määrä askelia.

Uusinta alkoi ristilaukassa, mutta hyppy oli hyvä. Toiselle sain ratsastettua myös ihan hyvän paikan kaarteen jälkeen, hieman kaukaa lähdimme hyppyyn, mutta se ei ollut ponille ongelma. Sarja sujui myös hyvin, mutta seuraavalle en saanut sitä tarpeeksi sisäpohkeella toiseen reunaan ja hyppäsimme sen reunasta. Viimeiset kaksi sujuivat ongelmitta ja tuloksena oli 0-0, ja aika riitti luokan voittoon. Sain ratsastettua kaikki tiet uusinnassa mitä olin suunnitellut etukäteen, ja uusinta oli muutenkin paljon sujuvampaa ratsastusta. Perusradalla olin itse hieman jännittynyt mikä näkyi siinä, että en ollut varma päätöksistä.
110cm radalle en verrytellyt ollenkaan, sillä edellisessä luokassa oli tullut jo paljon hyppyjä enkä halunnut rasittaa ponia liikaa. Ensimmäisen linjan sain ratsastettua hyvin, hevonen oli skarppi ja etenemässä hyvin mutta kuunteli hyvin. Kaarteessa muistin istuttua alas enkä vain matkustanut, jolloin laukka vaihtui nopeasti. Paikka oli kolmoselle hieman kaukaa, mutta tuin Chainaa eikä siinä ollut ongelmia. Sarja oli jälleen todella hyvä, vitosella olimme aavistuksen lähellä mutta siitä selvisimme puhtaasti. Se vei kuitenkin omaa herpaantumista sen verran, että en saanut laukkaa vaihdettua. Kutos estettä katsoin itse, sillä se oli muutettu kapeaksi ja pelkäsin ettemme mahdu väliin. Tämä kostautui siinä, että en ollut aivan varma paikasta ja ennen ponnistusta heitin ohjan pois jolloin hevonen jäi täysin ilman tukea. Tästä lähti puomi matkaan, mutta siitä ei voi syyttää hevosta yhtään. Mururilla olimme hieman lähellä, mutta väli oli hyvä ja muistin ottaa pidätteet välissä. Kaarevalla linjalla tein saman virheen kun edellisessä luokassa enkä ottanut tarpeeksi tilaa, mutta C hyppäsi sen hienosti. Tuloksena 4vp, millä irtosi luokan voitto.Kokonaisuutena olen kuitenkin päivään tyytyväinen, sillä paransin omaa ratsastusta koko ajan. 100cm perusrata oli vähän hakusessa, mutta uusinnassa pystyin jo keskittymään. Erityisesti 110cm hevonen tuntui todella hyvältä, varmasti parhaalta koskaan. Se teki kaiken kuten pyysin, ja itse vihdoin sain ratsastettua heti radan alusta. Paikat löytyivät paremmin, ei liian läheltä kuten Kynnarissa eikä niin kaukaa kuin Turussa. Kyllähän myös hienolta tuntuu voittaa kaksi luokkaa, vaikka osallistujia ei ollut paljoa. Lisäksi tämä oli viimeinen osakilpailu Cavalor cupissa, jossa sijoitumimme kolmanneksi ja saimme palkinnoksi 40€ lahjakortin, sekä hyvät esinepalkinnot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti