maanantai 30. toukokuuta 2016

Joka päivä ei voi olla hyvä päivä

Nyt kisakaudella tasaisella kunnon kouluratsastus on jäänyt selvästi vähemmälle mikä näkyy selvästi hevosessa. Lisäksi haasteita on aiheuttanut oma täysi aikautaulu, jolloin en ole päässyt tunneilla käymään niin usein kun olisi pitänyt. Olen nähnyt tarpeelliseksi antaa Chainalle kevyempiä päiviä kisojen jälkeen, sillä sen kunto ei ole vielä niin hyvä. En ole myöskään ratsastanut sillä niin paljoa kun aluksi, sillä tammalla on vuokraaja helpottamassa hieman kulujen maksamista.Itse täytyy vain ruveta pitämään tiukasti kiinni siitä että kouluratsastus ei jää liian vähälle, sillä eron huomaa hevosessa nopeasti. Koko ajanhan meillä on ollut työtä paljon edessä, mutta nyt hieman sinnepäin ratsastelun seurauksena Chaina ei ole kehittynyt eteenpäin vaan ennemin hieman taantunut kun asioita ei ole vaadittu yhtä paljon. Lisäksi toki meillä kaikilla on hyviä ja huonoja päiviä, niin ihmisellä kuin hevosella.Sunnuntaina menin itsenäisesti koulua, ja haasteita oli enemmän kuin aikoihin. Heti alkuravien jälkeen ongelmaksi muodostui se, että vasemmassa kierroksessa tamma meinasi nostaa koko ajan laukkaa enkä saanut ravia ratsastettua yhtään. Heti kun koitin ratsastaa ravia hieman ylämäkeen tuli laukan nosto ja rytmi rikkoutui. Oikeassa kierroksessa tätä ei ilmennyt ollenkaan, mutta se on puolestaan paljon vaikeampi ja jäykempi suunta hevoselle, mikä näkyy esimerkiksi volteilla täysin vinona ja sisäänpäin kääntyneenä hevosena. Väistöt sujuivat hyvin tahdin kannalta, mutta niiden haasteena on joko liian loiva tai vaihtoehtoisesti takapää edellä johtava väistö.


Vastalaukat sujuivat kuitenkin positiivisesti, ja erityisesti oikeassa kierroksessa vastalaukka sujui hyvin ja tamma on selvästi jo ymmärtänyt mitä siltä haetaan vaikka se sille vaikeaa onkin. Vasemmassa kierroksessa hevonen ei vielä taivu yhtä hyvin sisäänpäin, mutta pieniä pätkiä se jaksaa jo mennä taivutettuna.

Chaina on ollut taas hieman hankalampi edestä juuri sen takia ettei siltä ole vaadittu niin paljon. Ilman sivuohjia se jännittyy taas paljon, vetää selän alas ja koittaa paeta. Tällöin oma käteni on todella levoton, joten parempi vaihtoehto on mennä sivuohjilla jolloin käteni rauhoittuu huomattavasti ja hevonen rentoutuu. Nyt tunsin heti alusta että se painoi itsensä todella syvään muotoon, ja mitä pidemmälle ratsastus eteni sitä syvemmäksi se meni. Tämä johtui paljon myös siitä, että se ei ole hetkeen liikkunut itseään kantaen ja kunto ei vielä riitä siihen. Koitin nostaa sitä omalla kädellä, mikä on väärä ratkaisu eikä se tulosta tuottanutkaaan. Nyt tilannetta teki hankalammaksi vielä se, että se oli niin herkkä ravissa etten saanut ratsastettua sitä jalalla eteenpäin kunnolla jolloin muotokaan ei noussut. Paljon treeniä edessä jotta saataisiin homma taas tasaisella toimimaan hieman paremmin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti