torstai 5. toukokuuta 2016

Kynnar 5.5 Hieno hevonen pelastaa päivän

Olimme jälleen tänään kisoissa, mieli olisi tehnyt Ainoon mutta kun tallilta lähti iso porukka Siuntioon Kynnariin valiutui kohteeksi tämä. Toki oli 15minuutin kisamatkakin aika luksusta. Menin tällä kertaa vain yhden luokan,100cm, sillä 110cm ei järjestetty kun osallistujia ei ollut tarpeeksi. Kuvia pitäisi saada myöhemmin lisää, nyt mennään näillä mitä on.

Radalla oma rytmi oli kadoksissa, ja säädin selässä aivan liikaa. Alkuradassa ratsasin vielä ihan hyvässä temmossa, mutta yhtäkkiä jokin älytön idea tuli päähän ja rupesin tekemään aivan liikaa. Erityisesti kun huomasin ettei paikka ollut hyvä, rupesin nyppimään Chainaa taakse päin että hypyt lähtivät aivan esteen juuresta. Chaina oli tänään se joka ansaitsi rusetin eikä kuski. Näin jälkeenpäin kun katson videota, ei se aivan yhtä huonolta näytä kun miltä tuntui selkään, mutta ei ratsastusta voi sujuvaksi sanoa.Radalla sain ensimmäiselle esteelle tultua hyvin, kaarre oli aikamoista ristilaukka räpellystä, itse on saanut sitä korjattua ja pienestä jännityksestä Chaina vaihteli sitä normaalia enemmän. Sain tultua pystylle kuitenkin ihan hyvin sisään ja kaareva linja meni taas useammassa vaihdossa, kuten myös seuraavassa kaarteessa laukat vaihtuivat tiuhaan. Sarjalle lähdimme hieman kaukaa, mutta siinä sain pidettyä itseni pystyssä ja väli oli hyvä. Seuraavalle linjalle tulin taas juuresta, mutta jälkimmäiselle tuli hyvä hyppy. Viimeisellä kaarevalla linjalla tapahtui sama, mutta ajauduin lähelle jälkimmäiselle sillä en osannut päättää olisiko pitänyt vain mennä vähemmällä askelmäärällä.

Uusinnan sain aloitettua ihan hyvällä temmolla, mutta viimeiselle kaarevalle linjalle iski taas kuskiin jokin. Otin kummallekin aivan turhat mini askeleet, mutta onneksi nämä esteet ovat Chainalle vielä niin pieniä että se suoriutuu niistä. Tuloksena siis 0-0 rata, jolla lopulta sijoituimme toiseksi. Chainaa ei taas voinut kuin kehua, niin hienosti se käyttäytyi ja hyppäsi vaikka minulla ei ollut paras päivä. Lisäksi kun videota katsoo, minun pitäisi oppia rauhoittamaan ylävartaloani selvästi. Välillä se on hetkittäin ollut jo parempi, mutta tänään sekin oli tipotiessään. Treeniä vain lisää kuskille, hevonen on jo super.

2 kommenttia:

 1. Video ei näy jos ei kirjaudu youtubeen...

  Onnea sijoituksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomiosta ja onnitteluista, korjaan videon heti :)

   Poista