tiistai 24. toukokuuta 2016

Satulakaupoissa voi käydä myös hyvä tuuri

Tänään vuorossa oli Hipposportissa satulansovitusta. Katsoimme satulat Chainen heti tultua Suomeen Petran kanssa ja ne näyttivät silloin ihan hyviltä. Kumpikin oli hieman leveä mitä paranneltiin romaanin kanssa ja näin satulat ovatkin menneet hyvin. Viimeisen parin viikon aikana olen huomannut, että erityisesti koulusatulaa laittaessa Chaina luimii hieman mitä ei ole tehnyt aiemmin. Lisäksi selässä satula on hieman tiukka, joten nyt oli hyvä aika tarkistaa satulat ammattilaisella kun alun jälkeen lihasta on tullut selvästi lisää. Vieläkin lihasta pitäisi tulla selvästi enemmän, mutta se vaatii aikaa.

Mua vähän jännittää toi ovi...
Koulusatula selässä

Paikan päällä Chaina käyttäytyi jälleen kerran erittäin hyvin. Hieman sitä jännitti nousta siltaa pitkin ylös mutta nousi silti reippaasti perässä. Päivän jännittävin asia oli kuitenkin sovituspaikan ovi joka nousi ylös ja laskeutui alas. Sitä se katseli pörheänä pää ylhäällä jännittyneenä, mutta kiltisti seisoi koko ajan aivan paikallaan. Aloitimme katsomalla estesatulan, joka istui todella hyvin tamman selkään. Siinä ei ollut mitään valittamista, sillä tilaa oli tarpeeksi mutta se ei kuitenkaan puristanut mistään. Meillähän on Prestigen Michael Robert estesatulana ja olen aivan rakastunut tuohon satulaan. Se on itselleni ylivoimaisesti paras satula missä olen istunut, pitää paikalla ja antaa tukea. Estesatulan alle Atte suositteli romaania, sillä esteeltä laskeutuessa paino kohdistuu paljon hevosen lavoille ja romaani pystyy painetta tasaamaan ja viemään hieman pois.

Koulusatulakin istui hyvin, eikä uuden hankinnalle ollut vielä tarvetta. Satulassa oli hieman tilaa lavan yläpuolella, mutta siihen ei kannattanut laittaa lisää villaa, sillä se estäisi lihasten kasvun siihen. Tässäkin paras ratkaisu oli romaanin käyttö jossa tuossa kohdalla on ylimääräiset palat edessä tukemassa. Koulusatulanahan meillä on Prestigen Top Dressage, pidän satulasta paljon mutta istuin on itselleni koon liian suuri. Tämä satula jäi Atelle hieman muokattavaksi, sillä edessä oleva villat olivat kovia ja ne vaihdetaan nyt.Tyytyväisenä taas kotona
Katsoimme satulat sovituksen lisäksi ratsastaen, ilman romaania ja sen kanssa. Erityisesti koulusatulalla ero oli selkeä kun alla oli edestä kohottava romaani. Satula tuntui paljon suoremmalta selkään eikä kipannut eteen. Myös Chainan karvassa huomasi eron, sillä ilman huopaa karva hieroutui sekaisin, mutta romaanin kanssa oli täysin suorassa. Hieman ponia jännitti kentällä oleva kastelulaite, mutta reippaasti se meni jännityksestä huolimatta.

Erityisesti siitä voi antaa Atelle kiitosta, että hän rehellisesti sanoi että satulat ovat hyviä eikä uusille ole tarvetta nyt. Puhetta oli että noin puolen vuoden päästä, kun lihasta pitäisi olla tullut lisää kannattaa satulat vielä uudestaan katsoa. Lisäksi koulusatula olisi hyvä vaihtaa kokoa pienempään jotta itse pysyisin paremmin satulassa. Nyt kuitenkaan ei ole järkeä lähteä tekemään muutoksia, sillä hevonen tulee vielä varmasti muuttumaan. Kerrankin selvisimme halvalla satulansovituksesta, pelkästään toppauksien vaihdon maksaminen tuntui suorastaan mukavalta, kun yleensä satulanvaihto rumbasta ei alle tonnilla selviä. Lisäksi Chaina sai paljon kehuja siitä miten hyvin käyttäytyi, mikään asia kun ei tunnu olevan tammalle ongelma.

Ja vielä loppuun, mikä siinä onkaan että aina reissuun lähtiessä hevonen on normaalia likaisempi. Tai ainakin silloin kun on hieman kiire.. Onneksi on keksitty pikapuhdistajia mitkä ovat kimojen kanssa korvaamaton apu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti