lauantai 14. toukokuuta 2016

Turun Malja 13.5

Tänään rekan nokka kääntyi kohti Turkua kun lähdimme tallilaisten kanssa yhdessä Turun Maljaan kisaamaan. Luokkina tällä kertaa 100cm ja 110cm. Chaina meni hevosautoon oikein tyytyväisenä, ei ollut senkään suhteen mitään ongelmia jälleen kerran. Muuten päivään mahtui pieniä haasteita, sillä kuntoonlaittaessa huomasin että se oli kolhaissut matkalla itseään seinään ja lautasen päältä oli pieneltä alueelta lähtenyt karvat pois. Ei muuta kuin eläinlääkäri paikalle antamaan mielipide siitä pääsemmekö starttaamaan. Lupa saatiin, sillä Chaina ei aristanut sitä ollenkaan ja liikkui täysin puhtaasti. Kehuja saimme siitä, että haimme eläinlääkärin ja stewardin suoraan itse paikalle, emmekä vain toivoneet että kolhua ei huomata. Seuraava haaste tulikin siinä, että matkalla verryttelyyn huomasin ponin saaneen toisen etukengän löysäksi. Kisapaikalta ei löytynyt kengittäjää, mutta onneksi eräs tallilaisemme osasi löydä kengän kiinni kavioon, tosin pihdeillä kun järjestäjillä ei ollut vasaraa kengitys tarvikkeissa, ja saimme siirrettyä lähdön luokan viimeiseksi jotta kerkesin verrytellä hevosen.

Pitkästä aikaa oli mukava kun oli valmentaja auttamassa verryttelyssä ja radan kävelyssä, itsellä oli selkeä tieto siitä mitä tehdä. Alkuun verryttelyssä Chaina oli hieman jännittynyt ja vaihteli laukkaa paljon, mutta hyppyjen aikana rupesi selvästi rentoutumaan. Erityisesti alkuun nypin sitä aivan liikaa ja tulimme aivan juureen, mutta tarpeeksi monen käskyn jälkeen renoutua rupesi sekin onnistumaan pikkuhiljaa.

                               Kaikki radalta otetut kuvat Henni-Leena Helenius

Päivän suosikkikuva, niin hieno poni <3
Radan aloitin taas perinteisesti liian pienellä laukalla ja vielä varmuuden vuoksi nypin sitä ennen estettä jolloin olimme aivan juuressa. Kaarteeseen tuli taas ylimääräisiä vaihtoja, mutta ennen estettä sain sen pohkeen eteen ja kakkoselle tuli hyvä hyppy. Seuraava neljän askeleen linja sujui hyvin,  josta matka jatkui kaarevalla tiellä kuuden askeleen linjalle. Tämä jäi aavistuksen ahtaaksi, mutta Chaina selvitti sen hyvin. Yksittäiselle pystylle saimme hyvän hypyn, mutta viimeisellä linjalla oleva okseri lähti hieman kaukaa jolloin hypystä tuli iso enkä saanut ponia kiinni välissä. Näin 28,5m väli tuli kuudella askeleella, mutta Chaina korjasi hyvin virheen. Uusinnassa rytmi löytyi hyvin, mutta viimeinen linja tuli jälleen kuudella. Loputuloksena 0-0, jolla tuli jaettu kuudes sija.

110cm verkassa otimme vain muutaman hypyn kun meillä oli jo yksi rata alla, ja pohja sen verran pehmeä että hyppääminen oli hieman raskaampaa. Kerran Chain kolautti vähän enemmän, ja johan jalat nousivat sen jälkee. Viimeinen hyppy oli 120cm pystylle, ja se olisi pitänyt saada videolle. Super hyvä ja rento hyppy hyvästä paikasta, eikä kuskikaan säätänyt liikaa.Vähän on kuskin jalka matkalla, tässä myös näkee sen nirhauman mikä tuli autossa. Eipä se ainakaan hyppykykyyn yhtään vaikuttanut


Tällä kertaa muistin, että ensimmäiselle esteelle pitää olla hyvä laukka. Ja korjasin laukkaa eteen kaksi askelta ennen okseria, jolloin paikka tietysti katosi ja lähdimme osittaisesta askeleesta hieman kaukaa. Tässä kohtaa Petra onneksi huusi jatkamaan, mikä oli hyvä herätys itselle sillä muuten olisin ruvennut nyppimään Chainaa aivan turhaan. Seuraava linja sujuikin ihan nätisti hyvistä paikoista. Kaarre kulmassa oli hieman pehmeä, jolloin ratsasin jalalla jonka seurauksena okserille hyppy lähti hieman kaukaa. Tämän seurauksena tulimme taas sarjalle kuudella askeleella, mutta nyt paikka oli huomattavasti parempi. Ensimmäinen osa kolahti kun Chaina oli venähtänyt hieman pitkäksi ison hypyn takia, ja kaarre valui sisään. B osan johdetta kolautin omalla jalallani, ja olin aivan varma että se tuli alas, mikä näkyy videolla hyvin kun katson taakseni. Yksittäinen pysty sujui hyvin, mutta viimeisellä linjalla hyppäsin  ensimmäisen esteen vinoon ulkoapujen puuttuessa, ja neljän askeleen linjalla kerkesimme tehdä yllättävän monta mutkaa matkaan.
Uusinnan sain alotettua hyvällä hypyllä, ja kaarevalle linjalle suunnitellut kuusi askelta. Esteen jälkeen en kääntänyt aivan niin tiukasti kun olin suunnitellut sillä nolla ratoja oli tullut vähän, ja näin sen paremmaksi ideaksi vaikka poni olisi varmasti hyvin kääntynyt.  Muuten sain käännettyä suunnitelmien mukaan, ja paikatkin onnistuivat. Tuloksena 0-0, jolla sijoitumme neljänsiksi.


Radan jälkeen poni sai kyllä valtavan määrän taputuksia ja kehuja, sillä hieman vähemmän potentiaalisella hevosella olisi helposti tullut pari puomia alas jos olisi joutunut hyppäämään yhtä kaukaa. Tekemistä on vielä paljon, mutta olen itse tyytyväinen siihen että nyt jätin kummallakin radalla nyppimisen vähemmälle ja emme lähteneet aivan juuresta hyppyihin. Chaina kuitenkin venyy hyvin, ja ratsastus on sujuvampaa vaikka se joutuisi lähtemään hieman kaukaa verrattuna aivan juuresta hyppäämisenn. Nyt vain lisää treeniä, sillä ilman sitä ei opi ainakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti