keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Ei meidän tähtihetkiä...

Tämän päivän pikku hyppytunnin voi kiteyttää hyvin Petran erääseen tunnin kommenttiin "Olet nyt näyttänyt kaikki mahdolliset variaatiot, joten nyt voisi jo onnistua". Halusin tänään vielä pikku hyppytunnille ennen huomisia kisoja, sillä viimeksi olen hypännyt Mikon valmennuksessa viikko sitten ja tiedän että huomenna taas jännittää. Aloitimme ympyrän kaarella viidellä ravipuomilla joiden toinen pää oli ylhäällä, ensimmäisellä kerralla Chaina hieman jännittyi mutta tämän jälkeen alkoi suorittamaan niitä hyvin. Vasemmassa kierroksessa ei ollut mitään ongelmaa, hevonen oli oikein kivan tuntuinen ja rento sekä taipui hyvin pohkeen ympäri. Oikeassa kierroksessa se puolestaan puski ulkopohjetta vasten helposti eikä taipunut läheskään yhtä hyvin.Jälleen Chaina pelastaa kun kuski on aivan hukassa
Esteet pidime tänään pieninä, tarkoituksena oli saada vain omaa silmää paremmaksi, hevosta rennoksi ja helppoa menoa huomista ajatellen. Meillä tämä ei ihan onnistunut, mutta sentään paranimme hieman loppua kohden. Alotimme ympyrän kaarella kahdella pystyllä joiden väliin tuli yksi askel ja tästä matka jatkui linjalle puomi-2 askelta-okseri-3 askelta-okseri-3 askelta-pysty. Ongelmat tulivatkin ympyrällä sillä tulimme sen vasemmassa kierroksessa mikä on Chainalle hankalampi, ja itse inhoan ympärän kaarella hyppäämistä sillä Battron kanssa se oli niin hankalaa ja itselle on tullut kammo sitä kohtaan. Ongelmana oli, että Chaina painoi koko ajan sisään jolloin meinasimme hypätä jatkuvasti jälkimmäisen esteen tolppa päin. Itse en tiennyt millä tiellä ratsastaa sisään, sillä en saanut sitä pysymään ulko-ohjalla vaan vedin sisältä jatkuvasti jolloin se painoi vielä enemmän sisään. Usein hyppy lähti liian kaukaa ensimmäiselle jolloin menin itse entistä enemmän lukkoon enkä saanut mitään aikaiseksi. Kerran tulin jo niin vinosti ensimmäiselle että minun oli pakko kääntää välistä pois mistä sain aiheellisesti huomauttamista. Muutaman kerran teki jo mieli sulkea silmät selässä jälkimmäisellä esteellä kun tulin sitä niin sivussa, mutta lopulta sain hieman paremmin ponin pohkeen ympärille ja tien paremmaksi.Olenkohan nyt tarpeeksi kaulan päällä
Tästä innostuneena meninkin sitten lukkoon enkä saanut linjalla mitään aikaiseksi. Linjalla olin taas hieman pulassa enkä osannut pitää hevosta suorana, mutta onneksi välit olivat helppoja ja askeleet tulivat helposti. Uudelle yrittämälle otin itseäni hieman niskasta kiinni, ja ratsastin määrätietoisemmin ympyrän mikä auttoikin sillä heti ensimmäinen suoritus oli jo parempi kuin aiemman kierroksen kaikki kymmenen yritystä. Yksittäisellä pystyllä en katsonut tarpeeksi paikkaa puomille ja viimeisellä linjalla tein jälleen perinteisen virheen, annoin kaarteessa laukan kuolla ja tulin aivan liian pienesti sisään. Tätä jatkoin vielä hieman pidättämällä jolloin Chaina joutui hyppäämään isosti jälkimmäiselle okserille. Uudella yrittämällä väli sujui jo paremmin, mutta tein selässä aivan liikaa asioita sen sijaan että olisin vain istunut ja odottanut seuraavaa.


Tulimme vielä diagonaalin ja linjan uudestaan, askel ei taaskaan sopinut puomille mutta kaarteessa muistin ratsastaa eteen jolloin paikka oli hyvä ja väli sujuvat rennot askeleet. Yksittäisen tulimme vielä muutaman kerran uudestaan jotta sain puomille hyvän paikan, ja tähän hieman parantuneeseen suoritukseen oli hyvä lopettaa. Petra totesikin loppuun, että jo viikon tauko näkyy erittäin selvästi minussa, teen aivan liikaa ja viimeiset kolme askelta yritän tehdä kaikki mahdolliset ratkaisut. Tämän lisäksi makoilen kaulalla ja huolehdin kaikesta. Huomaan tämän itse erittäin selvästi, heti kun toistoja on useampi rentoudun mutta alkuun oma toimintani ärsyttää itseänikin kun en saa kroppaani kuntoon. Toistoja toistojen perään vaan, niin eiköhän homma ala toivottavasti kulkea taas.

2 kommenttia:

 1. Ei tuo mitenkään pahalta näytä! Tsemppiä nyt vaan treeneihin :)

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mukavista sanoita :) Itsekin totesin että meno onneksi näyttää vähän paremmalta videossa kuin miltä tuntui selkään. Treenillähän ongelmat vain katoavat, ja onneksi näistä epäonnistumisista oppii aina jotakin myös.

   Poista