sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kari Nevalan valmennus, päivä 1

Tallillamme oli viikonloppuna Kari Nevalan valmennus johon osallistuimme. Tämä oli hyvä viimeinen treeni ennen ensiviikon Hangon kisoja jossa hyppäämme torstaina ja perjantaina. Hölkkäilimme alkuun itsenäisesti jonka jälkeen aloitimme taivuttelun käynnissä. Tarkoituksena oli vain saada hevonen rentoutumaan ja taipumaan rungosta, jonka jälkeen jatkoimme taivuttelua ravissa. Ravin ollessa kunnossa siirryimme kevyeen laukkaan ja ylös satulasta jotta hevosten selät saivat liikkua vapaammin ja tämän jälkeen jatkoimme kootumassa laukassa kunnolla taivutellen.

Kaikki kuvat Mari Stendahl-Juvonen
Lauantaina keskityimme teknisiin tehtäviin esteiden pysyessä pieninä, ja seuraavana päivänä oli perinteisen radan hyppäämisen vuoro. Aloitimme ympyrällä jossa oli kolme estettä. Itse "pelkäsin" tehtävää hieman etukäteen sillä edellisellä kerralla ympyrällä hypätessä meillä oli pieniä haasteita sen kanssa. Aloitimme tehtävän oikeassa kierroksessa mikä on Chainalle hankalampi, mutta tamma yllätti minut ja suoritti sitä paljon odotettua paremmin. Välillä välissä tuli toki turhia risti- ja vastalaukkoja, mutta yllättävän nopeasti sain niitä korjattua ja osa väleistä tuli suoraan myötälaukassa. Vasemmassa kierroksessa ensimmäinen hyppy lähti hieman kaukaa enkä päässyt kunnolla mukaan, mutta tämän jälkeen sain rytmistä kiinni ja tehtävä ei enää tuntunut niin mahdottomalta kun Chainakin taipui paremmin tähän suuntaan.
Tämän jälkeen vuorossa oli pieni rata tehtävään yhdistettynä, vasemmassa kierroksessa kierros ympyrällä josta viidellä tai kuudella askeleella okserille. Pyrin itse olemaan mahdollisimman rento kädellä ja olemaan rauhassa jolloin väli oli rennot viisi askelta. Tämän jälkeen tulimme innarille josta palasimme ympyrälle. Chaina selvästi ensimmäisen esteen päällä tajusi kyseen olevan innarista, mutta lähti silti hyvin hyppyyn josta saimme sujuvan kaarteen viimeiselle kavaletille. Tulimme saman tehtävän toisinpäin oikeasta kierroksesta, ja se oli selvästi haastavampi meille. Ensimmäiselle kavaletille tulimme pikku askeleesta lähelle, toiselle sain korjattua sen mutta kolmannelle tuli taas töpö askel kun en saanut laukkaa kuntoon kaarteessa. Innarin kanssa ei ollut ongelmia, okserin jälkeen minun olisi pitänyt ottaa hieman takaisin jotta väliin olisi mahtunut kunnolliset kuusi askelta, nyt jälleen viimeinen oli liian lähellä. Chaina kuitenkin suoritti tehtävät hyvin ja poniin voi olla oikein tyytyväinen.Kuinka onnellinen pieni poni onkaan 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti