maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kari Nevalan valmennus, päivä 2

Sunnuntaina vuorossa oli radan hyppäämistä ja Chaina oli hieno. Ennen tuntia oli meillä pientä sählinkiä ilmassa ötököistä johtuen. Olin laittanut tallissa ponin täyteen ötökkämyrkkyä, mutta paarmat häiritsivät silti vatsan alustaa. Päätin laittaa sinne vielä lisäannoksen geelimäistä myrkkyä purkista jota olin kerran käyttänyt. Juuri ojentaessani kättä vatsan alle potkaisi Chaina kuitenkin paarmaa pois minkä seurauksena potku osui myös sormiini ja purkkiin. Purkki lensi kaaressa ilmaan, suurimman osan geelistä lentäessä päälleni niin että naamani valui sitä, hiukseni uivat siinä ja paita oli läpimärkä ja kuorrutteessa. Sain onneksi Petralta vaihtopaidan ja kävin vesikarsinassa pesemässä hiukseni juuri ennen valmennusta.

Kaikki kuvat Nea LevoniusAlkuun Chaina puri kuolaimeen todella paljon, ei ollut raskas edestä mutta aivan kiinni siinä koko ajan. Taivuttelulla tämä kuitenkin unohtui hetken päästä, eikä tämä ollut ongelma enää lopputunnista. Verryttelimme samoin tavoin kuin lauantaina, taivutellen hevosia rennoksi. Hyppäämisen aloitimme yksittäisellä pystyllä oikeassa kierroksessa. Itse hyppyjen suhteen meillä ei ollut suurempia ongelmia mutta esteen jälkeen laukka vaihtui usein takaa ristille. Kari antoikin ohjeeksi vain vahvistaa ulko-ohjan tuntumaa ja rentoutua oikealla kädellä, helpommin sanottu kuin tehty. Heti kun sain enemmän tuntumaa vasemmalle ohjalle, korjasi Chaina hyvin myötälaukalle.Seuraavana tehtävänä oli kaksi yksittäistä estettä linjalla, väli oli pitkä (n.32m) jolloin askeleilla ei ollut väliä ja tarkoituksena olikin tulla esteet yksittäisinä. Ensimmäinen pystyn tulimme juureen jonka seurauksena se tippui, mutta väliin sain hyvät askeleet ja okserille hyvän hypyn. Tästä siirryimme hyppäämään rataa joka alkoi samalla linjalla. Nyt ratsastin kaarteessa paremmin laukkaa eteen jolloin hyppy lähti paremmasta paikasta. Nyt tempoa oli hieman enemmän ja otin väliin yhden askeleen enemmän. Sen seurauksena olimme hieman kaukana eikä ponnistus ollut paras mahdollinen, mutta hyppy itsessään oli ihan hyvä. Yksittäisessä muurissa ei ollut mitään sanomista ja kahden askeleen sarja sujui myös hyvin. Keskityin itse lähinnä siihen että ylläpidän laukkaa kaarteissa jolloin paikat löytyvät helpommin. Sarjan jälkeen sain vaihdettua myötälaukalle mutta kaarteessaChaina heitti itsensä jälleen ristilaukalle jonka korjasi suoristaessa myötälaukaksi. Tämän jälkeen tulimme vielä kaarevalla linjalla sarjalle, onneksi Kari oli huutelemassa rauhaa jolloin tajusin ottaa pidätteet ajoissa, muuten väli olisi tullut liian ahtaaksi.
Tulimme radan vielä uudestaan korotettuna jotta saisin lisää ratarutiinia. Ensimmäinen este oli hyvä, mutta linjalla tein samoin kuin edellisellä kerralla. Ponnistus oi hieman kaukana taas, mutta jalan tukiessa itse hyppy oli kuitenkin hyvä. Muurilla ei myöskään ollut ongelmia, ja laukka rullasi hyvin kaarteissa muistaessani ylläpitää sitä. Kahden askeleen sarja sujui myös hyvin, ja nyt myötälaukka pysyi läpi kaarteen. Esteelle suoristaessa Chaina vaihtoi ristille ja askelta ennen ponnistusta korjasi myötälaukalle. Nyt kaarevan linjan kuusi askelta sujuivat paremmin, rytmi oli tasaisempi ja pääsimme hyvin sisään sarjalle. A osan okserin takapuomi heilui hiukan takajalkojen osuessa siihen, mutta puomit pysyivät ylhäällä. Chainaan olen todella tyytyväinen, se hyppäsi hyvin ja nyt voin lähteä positiivisin mielin Hankoon. Oli myös nyt hyvä hypätä hieman isompaa kuin kisoissa jolloin korkeus tuntuu paljon pienemmältä siellä. On tämä tamma vaan niin hieno.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti