tiistai 5. heinäkuuta 2016

Mikko Mäentaustan valmennus

Maanantaina oli vuorossa Mikon valmennus Nummelassa. Valmennus tekikin meille hyvää, sillä viime viikon kisojen jälkeen oli mukava päästä muualle treenaamaan jotta itsevarmuus ei kokisi kolausta ensimmäisestä huonosta luokasta. Aloitimme kertomalla kuulumisia, tosin jonkin verran Mikko oli jo tietoinen hyvin menneistä kisoista.





Ratsastus aloitettiin tasaisella, Chaina oli hieman jäykkä suustaan alkuun eikä meinannut myödätä millään vaan kulki jännittyneenä selkä alhaalla. Keskityimme siihen että hevonen taipuisi sisäpohkeen ympäri ja oma käteni olisi tasainen, sillä säädän sillä helposti liikaa. Ohjien lyhentäminen oli yksi avainsanoista, ja välillä tuntui että piti melkein kuolaimista kiinni. Tosin sitten videota katsoessa ei näin ollut ja olisi ohja voinut olla ajoittain lyhyempikin, niin se vain välillä tuntuu niin erilaiselta selkään ja näyttää aivan muulta. Laukassa meno oli myös alkuun erityisesti jännittynyttä mikä näkyi turhina vaihtoina, niihin minun ei tulisi korjata niin voimakkailla avuilla vaan korjata vasta hetken jälkeen pehmeämmin.



Poni joutuu hyppäämään vähän enemmän kun paikkaa ei ole

Hyppääminen aloitettiin yksinkertaisella pystyllä jonne oli mukava helppo tie. Koitin keskittyä itse vain siihen että istuisin rauhassa enkä rupeaisi liikaa nyppimään ennen estettä, ja yllättävän hyvin sen muistinkin. Heti ensimmäinen puomi tuli alas, mutta sen jälkeen poni heräsi hieman ja skarppasi. Parin kerran jälkeen rupesin itsekin rentoutumaan ja rauhallisempi käsi löytyi helpommin eikä vain tarvinnut keksittyä siihen etten rupea liikaa säätämään askelta. Kun olimme saaneet verryttelyhypyt pystylle muutettiin se okseriksi ja perään lisättiin vesi-sateenkaari linja. Väli piti tulla kuudella askeleella odottaen, ja se onnistui hyvin joka kerralla. Eniten piti keskittyä siihen, että jälkimmäisen esteen jälkeen jatkoin suoraan enkä antanut ponin kääntyä jo esteen päällä.



Tämän jälkeen vaihdoimme tehtävää toisinpäin, mikä oli itselleni vaikeampaa. Pysty jolla aloitimme tehtävän oli sitä varten hieman haastavampi sillä Chaina heitti itsensä ristilaukalle joka kerta kaarteessa, jolloin rytmi aina hieman katosi. Tämän takia ponnistus tuli jatkuvasti hieman kaukaata, Mikko totesi ettei se haittaa kunhan tuen ponnistaessa jalalla jolloin hyppy ei muutu liian etupainoiseksi. Seuraavassa kaarteessa meinasin ottaa joka kerta laukkaa liikaa pois sillä sateenkaari oli lyhyemmällä lähestymisellä jolloin pienemmän askeleen ottaminen on itselleni helpompaa. Laukan laatu kärsi kuitenkin siitä heti ja meni räpellykseksi. Paikka oli ihan hyvä, mutta laukan ollessa pieni väli jäi hieman pitkäksi sillä nyt tulimme väliä viidellä normaalilla askeleella. Seuraavalla kerralla pääsimme jo hieman isommassa laukassa, mutta vieläkin olisi pitänyt ratsastaa kaarteessa enemmän eteen. Parin toiston jälkeen tajusin jo paremmin kuinka kaarre piti ratsastaa jolloin välikin tuntui normaalilta, eikä kaarteessa ollut ollenkaan ongelmaa risti- tai vastalaukan kanssa. Lisäksi huomasin hyvin kuinka paljon poni hyppäsi kun muistin tukea jalalla hieman ponnistaessa.


Loppuun tulimme vielä yksittäistä pystyä toiseen suuntaan jonka perään oli sarja. Ensimmäisellä kerralla ei ollut suurempia ongelmia, tosin b osan jälkeen päästin ponin kääntymään liian nopeasti. Tämän jälkeen sarja muutettiin okseri pysty sarjaksi joka on itselleni paljon vaikeampi. Näin päin huomasin että jännitin sarjaa paljon enemmän, sillä mielessä kummitteli vielä Laakson kisat jossa en saanut ratsastettua tarpeeksi sarjalle jalalla. Ohjeeksi tuli ratsastaa kaarteessa enemmän eteen, sillä nyt laukka hieman kuoli kaarteessa ja ennen estettä hevonen valahti pitkäksi. Seurauksena paikka oli todella kaukana ja Chaina joutui venymään kunnolla välissä jotta selvitti sen yhdellä askeleella. Uusinta yrityksellä muistin ratsastaa kaarteessa jo paremmin, mikä näkyi heti parempana paikkana ja hyppyinä. Viimeisellä kerralla tulimme sarjan vielä hieman isompana, okseria katsoin jotenkin isona vaikka ei se sitä edes oikeasti ollut. Nyt muistin ratsastaa kaarteessa hyvin jalalla, tukea ponnistaessa ja Chaina hyppäsikin sen todella hienosti. Super tamma, ja itselleni teki todella hyvää päästä hyppäämään muualle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti