maanantai 1. elokuuta 2016

Sea Horse Week, päivä 2

Perjantai aamulla kävimme antamassa ponille aamuruuat, ainakaan nälästä se ei ollut kärsinyt kun jäljellä oli vielä iltaheiniäkin. Oman aamupalan jälkeen vuorossa olikin jo radankävely. Rata oli aivan erilainen kuin edellisenä päivänä, hyvin näkyi että ratamestari oli vaihtunut. Ei suhteutettuja linjoja, ja pitkiä kaarteita seuraaville esteille, tosin välissä oli myös kääntämistä. Hetken seurattua huomasin että radalla oli myös suhteellisen kova ihanneaika, yliaikaa tuli useammallekin ratsukolle perusradalla. Verryttelyssä Chaina oli todella kiva, se oli rentoutunut edellispäivästä mutta hypyt olivat skarppeja ja hyviä.

Kuusi ensimmäistä kuvaa Mari Stendhal-Juvonen. Kaikki kuvat ovat torstain metrsitä, sillä tämä on ainut luokka jossa meistä on kuvia. "Kyllä me käännytään kun ollaan uusinnassa"


Lähdin radalle heti hyvällä temmolla ja ykköselle tuli hyvä hyppy. Pidin rytmi yllä, ja askel löytyi myös helposti kakkoselle. Hypystä Chaina laskeutui myötälaukassa, mutta pitäessäni enemmän oikealta vaihtoi se vasempaan jonka kaarteen jälkeen korjasi ristille. Tässä ajauduimme hieman juureen, mutta se ei tuottanut ongelmia. Tämän jälkeen kaarteessa sarja tuli nopeasti eteen, en nähnyt paikkaa ollenkaan enkä tehnyt mitään päätöstä mitä tehdä. Chaina ratkaisi tämän tulemalla aivan pohjaan, jolloin jo jalkojen nousetessa puomi tippui, niin lähellä olimme. En tässäkään kohtaa osannut tehdä selässä mitään vaan mietin vain että mitä meidän käy sen sijaan että olisin korjannut laukan äkkiä paremmaksi. Tämän seurauksena väliin tuli kolme askelta, mutta Chaina sai kerättyä jalkansa ihmeen kaupalla ja hyppäsi okserin puhtaasti. Okserin jälkeen sain kerättyä itseni ja jatkettua ratsastamista normaalisti.


Havenin kuvaaman videon lisään tähän heti kun saan sen


Vitoselle tulikin ihan hyvä hyppy kaarteesta, jonka jälkeen käänsin sisäkautta ettei meille tulisi yliaikaa. Kaarre onnistuikin hyvin ja hyppy oli hyvä. Nyt kaarteessa myös laukka säilyi hyvänä koko ajan eikä ponnistuksen kanssa ollut ongelmia. Tästä olikin pitkä tie radan viimeiselle esteelle, jonne tuli ihan ok hyppy. Tuloksena 4vp, jotka on täysin laitettavissa kuskin piikkiin. Hevonen oli todella kiva ja hyvä ratsastaa, ja rata tuntui kivalta ja tarpeeksi helpolta yhtä omaa isoa virhettä lukuunottamatta. Radan jälkeen Chaina pääsi vielä lepäämään karsinaan luokan loppuun asti ennen kuin lähdimme kohti kotia. Tuloksissa olimme 21/41, eli juuri puolenvälin tuntumassa.
Tyytyväinen poni aamupalalla

2 kommenttia:

 1. Kiva, että teillä meni ihan hyvin molempina päivinä! Löysin blogisi ihan vahingossa, sait sen vahingon ansiosta uuden lukija. :D

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja pitää myös lukaista sinun blogiasi :)

   Poista