lauantai 26. marraskuuta 2016

Klinikalla käyty

Perjaintai aamuna oli vuorossa klinikkareissu, sillä halusin katsoa jalan kunnolla läpi ja hyvä niin. Chaina jälleen käyttäytyi hienosti, kuten lähes aina. Jalan turvotus on vähentynyt, se on tippunut alaspäin ja muuttunut pehmeämmäksi kuin mitä oli vielä alkuviikosta. Se ontuu kuitenkin vielä, ja etenkin ulkojalkana ollessaan on huono, sisäjalkana ontuminen on paljon lievempää. Aloitimme nyt katsomalla liikkeen liinassa ja tulos oli sama, sisäjalkana meno oli ok, ei puhdas muttei täysin ontuva kun ulkojalkana hevonen on könkkä.


Jalka nesteen poiston jälkeen
Aristelua jalassa ei ole ollut missään kohtaa, ja jalkaa saa rauhassa painella. Otimme siitä ensiksi röntgenkuvat jotta varmistuisimme kaikesta. Kuvat olivat kuitenkin onneksi puhtaat ja siirryimme ultraamaan hevosta. Jalka piti tosin ensin klipata, ja klipperin päälle laittaessa Chaina näytti siltä että pyörtyy. Tämä unohtui kuitenkin hyvin nopeasti, ja kun jalkaa ruvettiin klippaamaan venyi huuli pitkälle, niin ihanalta vuohisen klippaaminen nähtävästi tuntui.

Ultrakin oli periaatteessa täysin puhdas. Jänteissä ei näkynyt mitään ongelmia, mutta nestettä jalassa oli todella paljon. Diagnoosina  jännetupintulehdus. Nyt päivittäin jalan kylmäämistä, yöksi side jalkaan ja hetki lomailua. Ei mukava uutinen, mutta toisaalta ennuste on todella hyvä ja Chaina olisi muutenkin ansainnut talviloman joka nyt vain tuli hetkeä aiemmin kuin suunnittelin. Nyt ei muuta kuin peukut pystyyn että jalka tulee nopeasti kuntoon tämän jälkeen.

Turvotus perjantaina, nyt turvotus laskenyt jo lähes kokonaan
Kuinka söpö olenkaan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti