maanantai 21. marraskuuta 2016

Voihan jalka sentään

Torstain estetunnista kirjoitinkin viimeksi ja Chaina oli tuolloin mitä mukavin ratsastaa. Perjantaina se sen sijaan oli jopa vielä parempi treenatessamme keskiviikon koulutunnin tehtäviä. Se teki parhaimmat vastalaukat tähän mennessä, ja hetkittäin jopa sitä pystyi hetkittäin taivuttelemaan sisäänpäin. Aiemmin taivutuksista on seurannut laukanvaihto, mutta nyt laukka pysyi hyvin tasapainossa.

Lauantaina sain töihin viestin vuokraajalta että Chainan vasen takanen on turvonnut ja hevonen ontuu. Sunnuntaina pääsin itse tallille, ja siellä odotti jalka tukin kokoisena. Mitään haavaa ei missään näkynyt, jalka ei aristanut tai ollut kuuma, mutta se oli kova kuin kivi. Hetken taluttelin maneesissa jossa pystyi toteamaan että ravissa hevonen on kökkö, eikä jalka kävelyllä lähde yhtään laskemaan. Samaan aikaan maneesissa oli onneksi eläinlääkäri, joten ensijaiset ohjeet saimme heti jalan hoitoon. Paljoa hänkään ei voinut tehdä sillä mitään syytä ei näin selviä. Nyt Chaina on kipulääkekuurilla loppuviikon, jalkaa kylmätään päivittäin, taluttelen sitä hieman ja yöksi se saa vielä kylmän pintelin jalkaan. Jos se ei tällä lähde paranemaan on perjaintaina  meillä klinikalle meno tiedossa. Luultavasti lähdemme sinne kuitenkin jalan näyttämään, sillä tallilta lähtee kyyti joka tapauksessa jolloin matkaan olisi helppo lähteä ja saada varmistus.

Tällä hetkellä epäilys on kova kolaus jalkaan mistä luukalvo on hieman ärtynyt, sillä tämä selittäisi äkkinäisen turvotuksen mikä on paikannettavissa yhteen paikkaan. Tosin kaikki on mahdollista, ja sitä varten haluankin varmistuksen jonka ultralla tai röntgenillä paremmin saa. Tänään jalka oli aivan yhtä tukki kuin eilen, mutta hetken kävelyn jälkeen turvotus pehmeni hieman vaikkei laskenutkaan. Turvvotus on myös paikannettavissa yhteen kohtaan, sillä ylempänä jalka on täysin normaali. Näillä siis mennään, ja toivotaan parasta.
Miten niin paksumpi kuin toinen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti