lauantai 31. joulukuuta 2016

Kiitos 2016


Tammikuu

Tammikuun alussa minulle alkoi kypsymään ajatus että uusi hevonen olisi mahdollinen ajatus. Sovimme Petran kanssa että uuden vuoden jälkeen lähdemme etsimään hevosta oikein kunnolla, ja vuoden alussa lähtikin kyselyitä hevosista. Suomessa tilanne oli tuolloin heikommn puoleinen, kävin Lempäälässä kokeilemessa kolmea hevosta mutta mikään niistä ei ollut edes lähelle sitä mitä etsimme. Viikko tästä varasin Saksaa aivan ylihintaiset lennot kun Emmalla ja Mikolla oli sopiva tamma myynnissä. Saksassa vietin yhden yön, ja seuraavana päivänä siitä tehtiin jo ostotarkastus. Tammikuun 29. päivä kaikki varmistui kun Chaina meni kolmannen eläinlääkärin tarkastuksesta läpi ja kaupat tehtiin. 
       

Ensimmäistä kertaa Chainan selässä
Suomessa hevosen kokeilua

Helmikuu

Helmikuu alkoi kovalla odottelulla ja 6. päivä Chaina saapui kylmään Suomeen. Kova treenaaminen alkoi ja hyppäsimme tallin harjoituskisoissa 80- ja 90-cm puhtailla radoilla. Onnen määrä oli aivan valtava, ja vaikka hevonen tuntui uudelta ja kaikki haastavalta tuntui kaikki kuitenkin niin helpolta. Kuun lopussa lähdin Englantiin viikoksi poikaystävän luokse, matka oli jo sovittu etukäteen vaikka tuntuikin kurjalta jättää uusi hevonen heti Suomeen. 

Ensimmäistä päivää Suomessa


Maaliskuu

Maaliskuun alku kului vielä Englannissa jonka jälkeen alkoi kova treenaaminen Chainan kanssa. Kävimme ensimmäisissä Mikon valmennuksissa, ja ensimmäiset viralliset kisasijoitukset tulivat omista kisoista. Pohdin tuolloin myös tuleeko hevosen osto tapahtua järjen vai tunteen perusteella. Vieläkään en tätä "järjellä" tehtyä päätöstä kadu.
Huhtikuu

Huhtikuussa oli kauan odotettu loma Etelä-Afrikkaan poikaystävien vanhempien luokse ja tämä on ollut kyllä Chainan oston rinnalla yksi vuoden kohokohtia. Vietimme ennen lomaa vuosipäivää vielä, ja Chainan kanssa huomio oli aivan perusratsastuksessa. Kirjoitin myös pahimmasta tippumisestani mikä tapahtui Battron kanssa. 
Kyseinen kuva on olohuoneemme seinällä tauluna

Toukokuu

Toukokuussa pääsimme ensimmäistä kertaa 2-tason kisoihin aloittaen heti voitolla. Toukokuussa kävimme muutenkin paljon kisoissa, ja Chaina vietti 10- vuotis syntympäiviään. Kuun lopussa kävimme myös satulansovituksessa ja mukaan lähtivät ovat vanhat satulat. Pohdin tuolloin myös mitä epävarmuus ja pelko ratsastaessa ovat, sillä asia on tähän lajiin kuuluen aina ajankohtainen. 
Kesäkuu

Kesäkuun alussa Chaina kävi eläinlääkärin tarkastuksessa jotta näimme oliko treenaaminen aiheuttanut haittoja. Chaina oli onneksi hyvässä kunnossa mutta polvet hoidettiin kuten oli tarkoitus ja loppukuusta palasimme jo radoille. Otimme Chainasta isän kanssa hieman erilaisempia kuvia, ja juhlin juhannusta kavereiden kanssa mökillä. Rupesimme tällöin katsomaan poikaystävän kanssa myös asuntoja ja kävimme muutamissa näytöissä sekä juhlimme syntymäpäivääni. Kirjoittelin mitä hyvä talli on minulle ja kuinka arvokas hyvä kengittäjä on.Heinäkuu

Heinäkuussa treenasimme jälleen Mikon sekä Karin silmän alla, sekä kävimme kisoissa ahkerasti. Kesän paras reissu oli Hangossa jossa Chaina sijoittui sek teki todella hyvät radat. Hyppäsin tuolloin ensimmäiset 115- cm luokat ja Chainan Suomeen tulosta tuli kuluneeksi puoli vuotta. Pohdin myös onko ammattilainen selässä aina oikea tapa ratkaista ongelmat. Elokuu

Elokuussa kävimme jälleen kisoissa, ja saimme siihen mennessä itselleni parhaan sijoituksen kun voitimme Ainossa 2- tason kisoissa suuren lähtijämäärän luokan. Tasaisella Chaina oli välillä hyvinkin haastava, mutta myös suuria onnistumisen hetkiä tuli. Blogin ulkonäkö vaihtui  myös tällöin ja löysimme sopivan asunnon sekä juhlimme poikaystävän syntymäpäiviä. Kirjoitin siitä tarvitseeko vapaapäiviä. 
Syyskuu

Syyskuussa oli paluu opiskeluiden pariin ja siirryimme hallikaudelle sijoittuen ensimmäisissä kisoissa Ypäjällä. Kuun lopulla kävimme Mikon valmennuksissa jälleen ja remontoimme asuntoa mitä putkiremontilta pystyi. Kirjoitin kilpailukustannuksista jotka eivät ikävä kyllä tuohon summaan jääneet, sekä kerroin omia kokemuksia hevosen ostamisesta. 
Lokakuu

Lokakuun ensimmäisenä päivänä putkiremontti oli vihdoin valmis ja pääsimme remontoimaan loppua asuntoa kunnolla. Viimeisellä viikolla pääsimme vihdoin muuttamaan asuntoomme, ja kyllä siitä on nautittu. Lokakuu oli meille kilpailuiden osalta heikointa aikaa, olin saanut rutiinia jo 110- tasolta joten uskalsin ratsastaa mikä kostautui useammassa peräkkäisessä kilpailussa huolimattomuudella. Ratsastuksista tuli vähemmän kirjoiteltua kuvien puutteen takia, ja pohdinkin pitääkö hevoset tarhata yksin vai yhdessä sekä muistelin kesääni Ruotsissa Satu Liukkosen luonaMarraskuu

Marraskuussa hyppäsimme viimeiset kisamme tänä vuonna ja loppukuusta Chaina loukkasi jalkansa. Kisakauden lopetus oli itselleni unelmien täyttymys, ja Chaina sai jäädä ansaitulle hyppylomalle kuun lopusta. Lumen puutteen takia katselin vanhoja talvikuvia ja haaveilin lumesta. 
Joulukuu

Opiskelut alkoivat hitaasti helpottamaan, tosin vielä viimeiset hionnat kandista jäivät ensi vuodelle. Chainan jalka rupesi näyttämään todella hyvältä ja tamma pääsi palaamaan normaaliin liikuntaan. Hyppytaukoa tulee ensi vuoteen asti, mutta se ei haittaa. Joulua pääsin juhlimaan perheen kanssa töiden jälkeen, siskolleni muutti pieni Taco pentu, ja kävimme äitini kanssa päiväretkellä Tallinnassa. 


Näitä kuvia lisää myöhemmin..

Jos toissa vuosi oli minulle raskain ikinä, sain sen takaisin tänä vuonna. 2015 tuntui todella rankalta; Mango koiramme lopetettiin elokuussa, Battro lopettiin joulukuusta, opiskelut junnasivat paikoillaan ja poikaystäväni asui Englannissa. Kuitenkin tänä vuonna sain kaiken takaisin, ja huono onni on tuntunut kääntyvän hetkeksi. Koko vuosi ei ole ollut ruusuilla tanssimista, mutta vaikeuksien jälkeen osaa arvostaa asioita eteenpäin. Kuluneen vuoden kohokohdat ovat ehdottomasti olleet Chainan hankkiminen, muutto poikaystävän kanssa yhteen ja hänen Suomeen muutto sekä Etelä- Afrikan. Tuleva vuosi ei varmasti tuo mukanaan yhtä suuria muutoksia, mutta jos saan pitää nämä kaikki asiat mitä minulla on nyt ei vuosi voi epäonnistua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti