maanantai 26. joulukuuta 2016

Suunta ylöspäin

Jos alkuviikosta kirjoitin siitä kuinka paljon Chainan kunto on laskenut sairasloman aikana, on tästä päästy suuri askel ylöspäin. Puolitoista viikkoa gramaaneilla, ja yhtä-äkkiä tamma tuntui muistavan kuinka toivon sen liikkuvan, rentona niskasta, ei väärinpäin. Tämän jälkeen gramaanit ovat jääneet talliin, eikä yllättäviä protestointeja ole tullut. Tykkään mennä enemmän ilman apuohjia, sillä ongelmani on että ohjat valuvat aivan liikaa ja mitä enemmän ohjia on kädessä sitä enemmän ne valuvat. Uusinta videota katsellessa välillä oikein katsoo kauhistuneena kuinka pitkät ohjat ovat, mutta ehkä tämäkin paranee joskus.

Kyseinen video on pari päivää ennen joulua, ja tässä parissa päivässä tuntuu että hevonen on jälleen mennyt eteenpäin. Videolta näkee kuitenkin pieniä pätkiä miltä menomme näyttää tällä hetkellä. Kuten aiemmin olen sanonut, ei lihasta ole tarpeeksi takana jolloin polvet eivät meinaa jokaisessa kaarteessa pysyä mukana. Samaan aikaan myös edestä puuttuu lihasta, jolloin muoto on liian alhaalla ja syvällä, ja ajoittain Chaina on jopa painanut aavistuksen kädelle. Tällöin minun pitäisi käskeä sitä ylös ja lopettaa pian ratsastus, sillä helposti annan jäädä sen roikkumaan ja kannan sitä vain kädellä mikä ei auta mitään.


             Muutama kuva joulupäivän kevyeltä hölkältä, muita kuvia tältä kerralta myöhemmin      


Miten niin laihdutuskuurin tarpeessa
Väistöt ovat alkaneet tuntua ravissa jo ihan hyviltä, pikkuhiljaa Chainakin on ymmärtänyt että takapään ei kuulu johtaa liikettä, vaikka sitäkin tapahtuu. Aiemminhan takapää oli todella paljon edellä, ja jouduin jatkuvasti vain rajoittamaan takapään liikettä jotta hevonen olisi edes hieman suorempi. Ollaan tehty viime päivinä paljon väistöjä niin että välissä on suoristus jonka jälkeen väistö vasta jatkuu, joko samaan suuntaan tai toiseen. Suoristaessa takapään saa suoristettua paremmin linjalle ja Chaina tulee pohkeen ja ohjan väliin eikä ole miljoonalla uralla kuten helposti kulkee.

Laukasta puuttuu vielä paljon voimaa, ja kun oma ongelmani on vielä se että otan laukkaa liikaa pois ei yhtälö ole hyvä. Ajoittain olen muistanut ratsastaa laukkaa eteen, ja erityisesti olen pitänyt eteen alas päiviä normaalia enemmän jossa menemme paljon isoa kevyttä laukkaa. Tällöin Chaina saa avattua paikkojaan, ja kuntokin kasvaa kun laukkaamme pidempiä aikoja yhteen putkeen. Videolta näkee hyvin kuinka paljon Chainan muoto tippuu alaspäin loppua kohti kun jaksaminen vähenee. Viimeistään viikon päästä olisi tarkoitus päästä jälleen tunneille kun Chainan kunnon pitäisi kestää ne, saadaan taas sitten laukkaa paremmin ylämäkeen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti