perjantai 13. tammikuuta 2017

"Chaina aina kuvittelee olevansa viisas ja tietävänsä mitä tapahtuu seuraavaksi"

Torstaina oli jälleen puomitunti joka meni jo onneksi paremmalla menestyksellä. Teemana oli taipuminen ravipuomeilla voltilla ja puomit laukassa loivalla kiemura-uralla niin että laukka ei saanut vaihtua välissä, ei siis helppoa meille.


Ja tästä seuraa vaihto...
Alkuun tulimme koko tehtävää ravissa ilman jalustimia jotta istuisimme keskellä satulaa ja vaikka voltilla Chaina yritti välillä nostaa laukkaa, yllättävän hyvin se taipui siihen nähden mitä etukäteen pelkäsin. Peräkkäiset ravipuomit sujuivat ongelmitta, sillä tamma pidentää ja lyhentää askeltaan hyvin puomien avulla. Puomivoltilla suurin ongelmani olivat aivan liian pitkinä roikkuvat ohjat jotka tekivät omasta tekemisestäni hankalampaa, vaikka kuinka pyrin pitämään niitä kädessä valuvat ne jatkuvasti. Volttien avulla Chaina kuitenkin suoristui kivasti ja notkistui rungostaan mikä olikin niiden tavoite.

Laukassa meillä olikin hankalampaa kuten heti alussa tiesin kun kuulin tehtävän. Aloitimme tehtävän oikeassa kierroksessa mikä on Chainalle vaikeampi, mutta tällä kertaa tehtävä onnistui siihen paremmin. Ongelmana oli kuitenkin se, että tulin helposti puomille aivan liian pienessä laukassa jolloin se joutui hyppäämään jälkimmäisen puomin yli jolloin myös laukka vaihtui. Vasemmassa kierroksessa sain pidettyä laukkaa paremmin, mutta Chaina ennakoi selvästi enemmän jolloin laukat vaihtuivat helposti.

Hups..

Otsikko viittaakin siihen kuinka paljon Chaina purkii ennakoimaan minne menemme seuraavaksi jonka seurauksena rupeaa vaihtelemaan laukkoja. Nyt käänsin pari kertaa puomeiltä toiseen suuntaan jolloin sen pitikin jatkaa samassa laukassa, jonka jälkeen se malttoi paremmin kuunnella minne mennä seuraavaksi. Kuten Petra totesi, ei Chaina ole kuriton, mutta se ei vain aina jaksa kuunnella ja odottaa mitä tapahtuu seuraavaksi jolloin rupeaa tekemään sitä mitä luulee tapahtuvan. Näill laukkapuomeilla sen olikin pakko jäädä odottamaan ja kuuntelemaan mitä sen halusin tekevän ja lopulta saimmekin pari ihan hyvää suoritusta vaikka helppoa se ei ollut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti