maanantai 30. tammikuuta 2017

Viikko juoksutusta

Tällä kertaa perinteisempiä kuulumisia vaikka mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut. Perjantaina Chaina pääsi ravaamaan ensimmäisen kerran, ja siitä lähtien sitä on juoksutettu. Ohjelmassa on nyt viikko kevyttä ravia liinassa jonka jälkeen on paluu normaaliin ratsastukseen. Chainalle ja minulle taisi tulla eri paperit eläinlääkäristä, omissani kun luki että kevyttä ravia juoksuttaen. Chainan versiossa taisi olla pikaisia spurtteja hyppien, pomppien ja laukaten..
Joka päivä meno on kuitenkin rauhoittunut ja ajoittain ravikin pysyy jopa rentona. Eilen pääsimme jopa muutaman kerran tilanteeseen jossa sain sen pidettyä ravissa eikä se lähtenyt tekemään laukkaspurttia, vaikka siitä näkikin että se oli mielessä. Toki näitäkin tapahtui muutama, mutta perjantaihin verrattuna meno oli jo huomattavasti rauhallisempaa. Chainakin on aivan selvästi tyytyväinen kun pääsee edes hieman tekemään töitä, vaikka onkin paljon huomionkipeämpi kuin normaalisti. Se olisi koko ajan tunkemassa syliin ja kerjäämässä rapsutuksia kaikilta ohi kulkijoilta, vaikka normaalisti on tyytyväinen huomattavasti vähempään huomioon.

Kuten videolta ja kuvista näkee olisi myös laihtumiselle tarvetta. Yhtä paha tilanne ei ole kuin marraskuun sairasloman jälkeen, mutta kiloja on silti vielä liikaa. Toivon kuitenkin että rankentuva liikunta auttaisi tässä, ainakin viimeksi se toimi edes hiukan. Vihdoin on löytynyt myös ruoka joka maistuu neidille iltaisin, sillä tähän asti iltapuuron syöminen on ollut hyvin satunnaista. Lese, melassi, mash eivät ole kelvanneet, mutta greenline saa puuron ja vitamiinit uppoamaan hyvin. Ainut vaan että sitä se ei tarvitsisi hyvän heinän takia, mutta onneksi vähäinen määrä saa jo ruuan maistumaan. Ja vielä viime perjantain kohokohta itselle, kandin tutkielma tuli palautettua ja nyt on ajatukset jo tulevissa opiskeluissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti