keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Intopiukeana puomeilla

Tiistaina meillä oli vuorossa puomitunti, ja Chainalla oli harvinaisen hauskaa tauon jälkeen. Eipä selässä voinut kuin nauraa kun toinen meni häntä tötteröllä tehden ylimääräisiä loikkia kun ei meinannut nahoissaan pysyä. Aloitimme yksittäisellä kavaletilla josta piti johtavalla ohjasotteella kääntää pois linjalta, josta matka jatkui kahdelle puomille. Ensimmäisellä kerrella tulimme todella kiemurellen puomeille sillä poni pomppi joka suuntaan, mutta tämä jäi videolta sillä toinen hevonen oli edessä. Kuten videolta näkee kuitenkin, on ponilla varsin hauskaa, toisella kerralla se rupesi jo kaarteessa pomppimaan kun odotti "esteelle" pääsyä. Se mikä oli positiivista että jo toisella kerralla Chaina laskeutui kavaletilta myötälaukassa, vaikka puomien jälkeen laukkaa pitikin korjata sen innostuessa hieman liikaa.Jee jee sanoo Chaina
Oikeassa kierroksessa tehtävä oli hieman haastavampi, etenkin kun tie kavaletille oli itselleni vaikea, en saanut millään sopivaa tietä aikaiseksi. Erityisesti tämän kaarteen jälkeen Chainalla oli alkuun hyvin hauskaa tehden ylimääräisiä loikkia. Tehtävää muutimme nyt niin, että tulimme kolmen askeleen linjan josta kaartaen kavaletille. Kolme askelta sai mennä normaalissa ratatemmossa, jolloin oikea loiva kaarre oli meille haastava etenkin kun tie tästä suunnasta oli jotenkin mahdotonta hahmottaa. Se mikä oli kuitenkin todella positiivista oli laukat. Vaikka Chaina ei laskeutunut aina myötälaukassa se korjasi niitä todella hyvin ja nopeasti mikä ei ole meille helpoin asia. Toisella kerralla lähdin kääntämään sitä aivan liikaa linjan jälkeen mutta jalkani ei ollut mukana, joten olimme aivan hukassa ennen kavalettiä. Chaina oli kuitenkin kiltti ja meni yli vaikka itselläni ei ollut mitään käsitystä tilanteesta enkä tehnyt selässä mitään.

Tunnin suurin haaste olikin itselleni paketin kasaan saaminen. Olen tottunut siihen helposti puomeilla ja pikkuesteillä että pystyn pitämään vauhdin pienempänä ja askelpituuden lyhyempänä jolloin myös kaikki kääntäminen on tietysti helpompaa. Nyt kun tehtävät vaativatkin isompaa laukkaa jäin helposti puolikkaisiin askeliin enkä päättänyt ajoissa mitä tehdä, toisin kuin jos kyseessä olisi isommat esteet. Tosi asia on kuitenkin, että Chainan pitäisi olla minkä tahansa kokoisilla esteillä ja puomeilla kuuliainen, ja minun pitäisi voida ratsastaa näitä tehtäviä myös puomeilla joissa teknisyyttä voi olla enemmänkin. Toki paljon tässä vaikuttaa myös se, että marraskuun jälkeen olen kerran hypännyt ja mennyt kaksi kertaa puomeja joista viimeisimmästä on jo kolme viikkoa. Huomaan heti että kahdenkin viikon tauon jälkeen oma tekeminen on hieman hukassa ja teitä tulee ratsastettua eritavoin kuin pitäisi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa sillä hevosella ja kuskilla oli ainakin todella hauskaa mikä on se tärkein asia.


2 kommenttia:

  1. Pakko kysyy.. Mut miten sun jalat on välillä noin edessä. Lähes lapojen päällä. Eikö valmentaja kiinnitä huomiota asiaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä valmentaja kiinnittää tähän huomiota ja usein kouluvalmennuksissa keskitymmekin jalan paikkaan. Tasaisella jalka pysyy paremmi takana kun koulusatulassa on siipi antamassa enemmän tukea koko matkalle. Normaalisti ratsastan suurimmman osan ajasta koulusatulalla jolloin asento on parempi, jolloin olen tottunut sen saamaan tukeen. Estesatulalla tätä tukea ei ole samalla tavalla jolloin jalka pääsee liikkumaan vapaasti, etenkin laukassa tämä ongelma korostuu kun jalka liikkuu liikkeen mukana kun en ole pohkeella tiiviisti kyljessä. Todella huono tapa itselläni mitä on haastava korjata sillä en aina huomaa sitä itse ellen keskity asiaan.

      Poista