maanantai 27. helmikuuta 2017

Kisakausi korkattu

Sunnuntaina meillä oli kauden avaus omalla tallilla harjoituskisojen merkeissä. Luokkina olivat tutut ja turvalliset 100cm ja 110cm jotta saisin ratarutiinia takaisin. Verryttelyssä Chaina oli alkuun hieman pienkeänä, mutta lähti siitä nopeasti rentoutumaan ja hypyt olivatkin hyviä kunhan vain itse muistin olla rentona. Rata oli pitkä, hyppyjä yhteensä 17 joten tekemistä riitti eikä herpaantumiselle ollut aikaa. Tämä oli oikeastaan varsin hyvä, sillä juuri näin sitä ratarutiinia saa.

Ensimmäinen rata alkoi ihan hyvin, rytmi oli kunnossa ja esteen jälkeen laukkakin oli myötä. Tosin kaarteessa se meni ristille ja vasta pari askelta ennen linjaa oli takaisin myötänä. Hyppy lähti lapojen päältä sillä en tukenut Chainaa tarpeeksi jolloin puomi lähti matkaan. Linja oli kuitenkin hyvä ja väliin tuli kuusi samanlaista askelta. Keskityinkin radalla siihen että laukka rullaisi mahdollisimman hyvin ja itse pysyisin rentona. Pääsääntöisesti paikat löytyivät hyvin lukuunottamatta 12 jolle lähdimme kaukaa. Oikeassa kierroksessa kaarteissa ristilaukka on ongelmana, mutta pääsääntöisesti vaihdot tulivat vaikkakin hieman liian hitaasti. Se mistä olen tyytyväinen on linjat, jokaisessa välissä ratsastin vaadittavat askeleet enkä ottanut ylimääräisiä kuten viime kaudella usein kävi. Tuloksena siis neljä virhettä.

Kaikki kuvat ovat metrin luokasta ja ne on ottanut Nea Levonius

Tässä esimerkiksi näkee hyvin sen kuinka Chaina lähtee hieman lavoille, ja itse en auta sitä yhtään maatessani niiden päällä

110cm nypin heti ensimmäiselle esteelle turha yhden ylimääräisen askeleen jonka jälkeen laukka lähti paremmin pyörimään. Laukat olivat tässä luokassa yhtä lailla haasteena, mutta laukka pääsääntöisesti rullasi kuitenkin kunhan muistin pitää sitä yllä. Muutaman kerran olimme hieman lähellä, mutta Chaina hyppäsin hyvin. Kuten olen aiemminkin maininnut on haasteena se että hypyt ovat välillä etupainoisia. Tällöin minun tulisikin istua satulassa ja ratsastaa laukkaa ylöspäin jotta hyppykin lähtisi myös sinne eikä vain eteen. Alkuradasta tämän vielä muistin ja pyrin keskittymään, mutta loppua kohden myös oma kunto rupesi antamaan periksi jolloin se hieman jäi. Tämän takia 11 tulin huonoon paikkaan enkä antanut tukea jolloin puomit lähtivät matkaan. Tuloksena siis neljä virhettä myös tästä luokasta.
Onni näissä kotikisoissa on aina valmentajan neuvot. Erityisesti näin alkukaudesta on todella hyvä saada neuvoja läpi radan, sillä tämä helpottaa myös muissa kisoissa muistaessani mitä neuvoja olen radoilta saanut. Puhuimmekin myös siitä että välillä Chainan pitää saada ottaa puomeja tietyissä tilanteissa. Juuri oikeankierroksen lähestymiset ovat sille vaikeampia jolloin se lähtee helposti lavoille. Näissä sen tulisi välillä saada puomi matkaansa jotta se oppisi itse korjaamaan virheensä enkä aina pyrkisi auttamaan sitä. Toki minun pitää muistaa myös tukea sitä ja auttaa sitä, mutta yksi puomi aina silloin tällöin ei tee sille huonoa. Chaina on kuitenkin hypätessä fiksu ja se korjaa kyllä virheensä nopeasti eikä halua ottaa puomeja matkaan. Laukkojen lisäksi minun tulee jälleen keskittyä omaan istuntaani jotta en makaisi niin kaulalla jalan heiluessa taakse. Sain tätä jo parannettua loppukaudesta mutta nyt tauon jälkeen istunta on jälleen hieman hakoteillä.  Ei mikään mahtava kauden aloitus, mutta ei myöskään katastrofaalisin. Tästä on hyvä jatkaa ja hakea lisää rutiinia taas kuskille.

Video on valitettavasti hieman kaukaa kuvattu sillä unohdin kameran kotiin joten radat on kuvattu kännykällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti