lauantai 18. maaliskuuta 2017

"Älä könötä etukenossa vaan istu" Super Chaina estevalmennuksessa

Perjantaina vuorossa oli jälleen viikottainen estevalmennus. Heti alussa huomasi että Chainalla oli energiaa, ja ylimääräisiä loikkia tuli laukassa hieman. Parin viikon takaisen väsymyksen tämä on kuitenkin vain positiivista, sillä näin tietää että hevosella on kaikki kunnossa ja se haluaa liikkua ja hypätä. Myös muilla valmennuksen hevosilla oli hieman pöllöilyä ilmassa, mitä lie kevät mörköjä maneesissa sitten oikeastaan olikaan.

Verryttelyn aloitimme yksittäisellä pystyllä, ja heti tässä pystyi hyvin vahtimaan että Chaina tuli oikean pohkeen ympärille ja vaihtoi laukan. Vaihdot sujuivat selvästi taas paremmin, vaikka helpolla ne eivät tule ja välillä ristilaukkaa tulee vielä muutama askel liikaa. Toiseen suuntaan otin ensimmäisellä kerralla turhia askeleita sillä en kerennyt rentouttaa kättä ajoissa. Vasemmassa kierroksessa Chaina teki välillä myös yimääräisiä ilmavampia vaihtoja kun sillä oli kivaa, mutta kun nämä eivät tulleet lähestymisessä eivät ne haitanneet radan ratsastamista onneksi.

Videokaappauksilla mennään taas valitettavasti
Iloa ylimmillään. Hieman ilmavampia vaihtoja meillä välillä :D

Viime aikoina meillä on ollut paljon viiden- ja kuuden askeleen linjoja, mikä on itselleni hyvää harjoitusta sillä otan helposti näissä laukkaa liikaa pois jolloin tulemme ylimääräisiin puolikkaisiin askeleisiin. Pikku hiljaa olen oppinut rentoutumaan näissä, ja nyt jo heti alussa sain rytmin paremmaksi kun en lähtenyt nyppimään turhaan. Mielenkiintoista on näin jälkikäteen katsoa videoita, sillä ensimmäisellä kerralla selkään aina tuntuu että vauhtia olisi paljon, vaikka niin ei todellisuudessa kuitenkaan ole.

Tauon jälkeen huomaa myös sen, että nyt oma tuntuma alkaa löytyä, ja kun Chaina pyrkii eteenpäin löytyivät paikat jälleen hyvin eikä kuukauden takaisia katastrofeja enää ollut. Tätä toki helpottaa valtavasti se, että Chaina imee kunnolla kohti estettä jolloin paikkaa voi odottaa eikä sitä kohti tarvitse ratsastaa. Ensimmäisellä kerralla tulimme sarjalla hieman lähelle, mutta väli ei onneksi ollut pitkä ja muistin heti hypyn jälkeen tukea jalalla jolloin jälkimmäisellä osalla ei ollut ongelmia, ja toisaalta okseri oli myös pieni.

Vielä yksi kuva viime viikosta, välillä oma asentonikin on jo parempi 
Viimeisen radan huonoin hyppy tuli heti ensimmäiselle esteelle jossa olimme aavistuksen lähellä, ja lähtiessäni itse liian aikaisin hyppyyn oli hyppy lapojen päällä. Se mikä on suuri edistys on laukat, nyt sain vaihdettua joka kerta laukan viimeistään ensimmäisessä kaarteessa jonka jälkeen Chaina ei enää lähtenyt vaihtamaan sitä takaa uudestaan kuten teki vuoden vaihteessa vielä. Lisäksi kaksi viimeistä kertaa olen keskittynyt kunnolla siihen etten ole enemmän oikeassa ohjassa kiinni, ja nyt pääsimmekin hyppäämään esteet paljon keskemmältä. Sarjalle tuli nyt hyvät hypyt, ja se mistä olen kaikkein tyytyväisin on radan viimeinen kaareva linja. Tässä olisi ollut erinomainen mahdollisuus vetää oikeasta ohjasta ja mennä ohi, mutta nyt sisäpohkeen antaessa tukea pääsimme aivan keskelle jälkimmäistä estettä. Ja mikä vielä hienointa, Chaina laskeutui oikeassa laukassa, mutta vaihtoi perinteisesti vasempaan, mutta vaihtoi sen askeleessa takaisin oikeaan ja pääsimme oikeassa laukassa viimeiselle esteelle. Tämä voi kuulostaa pieneltä, mutta Chainan kanssa tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys, sill suorilla linjoillakin se menee mielummin vasenta kuin oikeaa laukkaa ja vaihtaa vasta kaarteessa. Ei voi olla kuin ylpeä hevosesta! Lähes joka kerta se vain antaa niin hyvän tunteen selkään, ja sen kanssa on niin hauskaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti