lauantai 25. maaliskuuta 2017

"Istu kaarteessa jotta se ei leviä" perjantain estevalmennus

Perjantaina vuorossa oli jälleen perinteinen estevalmennus, ja viime viikon tapaan Chaina oli heti alkuun aivan into piukeana. Nyt se malttoi paremmin ravissa ja laukassa eikä ylimääräisiä loikkia tullut, mutta ensimmäisissä hypyissä oli lähteminen hieman turhan innokasta. Onneksi muutaman kerran jälkeen tamma jaksoi jo ruveta paremmin odottamaan ja turhat loikat jäivät. Aivan niin hyvää tunnetta kuin viime viikolla ei tullut nyt aikaiseksi, mutta mitään suurempaa epäonnistumist ei  myöskään ollut.

Kuvat viime viikonlopun kisoista ja Marin ottamia jälleen Hyppäämisen aloitimme yksittäisellä pystyllä jossa tärkeintä oli saada hyvä laukka ja rytmi jo ennen estettä. Paikka löytyikin ihan hyvin ja jatkui esteen jälkeen ja sain myös laukan vaihtumaan hyvin. Okserilla laukka meinasi jäädä pohkeen taakse kaarteessa, mutta sen jälkeen Chaina tuli taas pohkeen eteen jolloin lähestymiset onnistuivat.

Ensimmäisellä radalla huomasi hyvin sen että Chaina ei ollut aivan yhtä menossa kuin viime viikolla, sillä nyt jokaisessa välissä sai ratsastaa ensimmäisen askeleen eteen jonka jälkeen estettä kohti pystyi taas odottamaan. Suorat linjat ovat meille jo helpompia, mutta kaarevissa jos laukka ei etene itsestään vaan sitä joutuu ratsastamaan eteen tekee Chaina helposti vaihdon takaa. Tämä näkyi myös siinä että laukanvaihdot kestivät pidempään ja Chaina itse korjasi helpommin ristille.
Toisella radalla rytmi löytyi jo hieman paremmin ja vaikka esimerkiksi toiselle esteelle tulimme hieman hitaasti olin hereillä heti alkuun jolloin linjan jälkimmäiselle osalle tuli parempi hyppy kuin edellisellä radalla. Tämä näkyi myös heti siinä että kaarteesa laukka säilytti koko ajan rytminsä ja paikan katsominen oli helpompaa ja laukka oli myötänä myös linjalla. Sen sijaan seuraavassa kaarteessa laukka ei edennyt tarpeeksi ja lähdin tuuppaamaan Chainaa ilman paikkaa kohti pystyä sen sijaan että olisin ratsastanut kaarteessa hieman voimakkaammin eteen. Loppuun tulimme vielä alkuradan uudestaan, ja vaikka mitään wau elämyksiä ei syntynyt rupesi kaikki sujumaan paremmin loppua kohden ja laukka rullaamaan taas eteenpäin jolloin se oli myös paremmin pohkeen edessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti