lauantai 22. huhtikuuta 2017

Jumppasarjoilla lisää notkeutta

Torstaina oli viikottainen estevalmennus, tällä kertaa teemana jumppasarjat. Ne tekevät Chainalle todella hyvää sillä näillä Chainan saa nousemaan lavoistaan paremmin ja se suoristuu huomattavasti mikä oli nytkin näkyvissä. Ihan parasta mahdollista terävyyttä ei hypyissä tällä kertaa ollut, mutta varsin tyytyävinen olen silti päivän hyppyihin.
Aloitimme kolmella jumpalla josta jatkoimme kaarevalla tiellä toiselle jumpalle. Ensimmäisellä kerralla Chaina painoi sisääntullessa todella paljon sisään pohjetta vasten jolloin ensimmäinen hyppy ei ollut paras mahdollinen. Chaina sai kuitenkin hyvin rytmistä kiinni ja väli sekä toiset hypyt sujuivat hyvin. Toisella kerralla osasin jo varautua tähän jolloin sain Chainan pohkeen ympäri ja myötälaukassa sisään. Jumpilla huomaa hyvin kuinka oma istuntani voisi olla vielä lähempänä satulaa jotta pystyisin vaikuttamaan Chainaan enemmän sillä nyt olen usein ponnistuksessa vielä liian ylhäällä ja lapojen päällä.

Ensimmäisellä kerralla jumpan jälkeisellä viiden askeleen linjalla sai ratsastaa hieman eteen jonka jälkeen suora sujui hyvin. Positiivista on että Chaina pysyi tällä kertaa hyvin keskellä esteitä eikä painanut niin paljon oikealle, tosin pyrin myös itse keskittymään siihen etten painu oikealle. Toisaalta tällä kertaa oli kauhea huometa kuinka pitkällä ohjalla ratsasin hypätessä, tämän takia videot ovatkin äärimmäisen hyviä oppimisen kannalta. Ehkä taas seuraavalla kerralla muistan kiinnittää tähän huomiota niin käsi pysyisi esteiden välissä rauhallisempana kun ohjat eivät ole kilometrin mittaiset.
Viimeisen radan alku oli hyvä, jummpa tuli rennosti kuten myös hieman korotettu okseri. Hypyn jälkeen Chaina vaihtoi usemmilla kerroilla laukan pyynnöstä, mutta vaihtoi sen takaisin ristille heti kun pohkeen tuki lähti tai otin liikaa tuntumaa edestä. Seitsemän askeleen kaarevalinja sujui myös hyvin mutta puomi tuli etujalkojen virheestä alas. Tulimme saman linjan vielä uudestaan ja nyt Chaina korjasi virheensä hyvin joten suoritukseen oli hyvä lopettaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti