maanantai 10. huhtikuuta 2017

Kurkistus maaliskuuhun

Jos helmikuu oli meille tahtojen taistoa, oli maaliskuu huomattava edistys tähän. Helmikuun lopussa rupesin löytämään nappuloita kuntoon, vaikka maaliskuun alku ei vielä hurraa huutoa ollutkaan. Alku kuukausi olikin vielä varsin haastava Chainan kanssa, Mikon ensimmäinen kurssi ei todellakaan ollut tähtihetkiämme, Chaina oli väsynyt ja rytmi kateissa. Sama meno jatkui vielä kauden ensimmäisissä ulkopuolisissa kisoissa Ypäjällä jossa kummatkin radat olivat kaikkea muuta kuin hyviä.
Olinkin tämän jälkeen varma että Chaina on aivan jumissa kuten oli helmikuun lopulla hieronnassa, erityisesti kun hyppääminen oli tahmeaa. Kuitenkin kaikki oli paljon paremmin kuin aiemmin eikä mitään pahoja jumeja ollut missään, ja tämän hieronnan jälkeen suunta on ollut vain ylöspäin. Tämä estevalmennus oli meille maaliskuun käännekohta, sillä tämän jälkeen jokainen kerta on hypätessä sujunut paremmin, rytmi alkanut löytymään aivan uudella tavalla ja laukat korjaantumaan jälleen paremmin.

Maaliskuussa saimme myös kauden ensimmäisemme rusetin kotikisoissa ja sama hyvä tunne jatkui Mikon toisessa valmennuksessa kuukauden lopussa. Lisäksi tasaisella on tapahtunut suurta edistystä huonon ajan jälkeen. Testailua tapahtuu vielä aika ajoin, mutta suunta on selvästi oikea ja minulla alkaa vihdoin olla myös oikea tapa ratkaista ongelma. Viime kouluvalmennus antoi jo todella hyviä hetkiä selkään ja Chainan liike on selvästi taas paremmassa suunnassa.Tavoitteet huhtikuulle ovatkin hyvin selkeät. Hyppäämisessä on tarkoituksena jatkaa samalla hyvällä tunteella kuin mitä mennyt kuukausi on ollut ja jatkaa laukkojen kanssa. Tulossa ei meille ole kuin yhdet ulkopuoliset kisat sillä olen pääsiäistä lukuunottamatta kaikki viikonloput jälleen töissä.. Tasaisen ratsastukseen onkin tarkoitus keskittyä entistä enemmän ja saada lisää voimaa ja suoruutta laukkaan. Vastalaukat ovat parantuneet huomattavasti, ja tarkoituksena on jatkaa niiden treenaamista. Lisäksi painopiste on laukan tempovaihteluissa, nyt kootumpi laukka on helpompaa mutta esteitä ajatelen isompi laukka pitäisi saada parempaan hallintaan jotta kaarteet onnistuisivat paremmin isommassakin ratatemmossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti