torstai 13. huhtikuuta 2017

Kuulumisia ja koulutuuppailua

Pitkään aikaan ei ole tullut ihan perinteisiä kuulumisia kirjoiteltua, sivuttu aihetta toki on muissa kirjoituksissa. Mitään maata mullistavaa meille ei toki tapahtunutkaan, mutta harvoin merkittäviä asioita aivan viikoittain tapahtuukaan, ja toisaalta hyvä niin. Voisi arki muuttua hieman liian rankaksi jos joka viikko olisi jotakin suurta tiedossa. Meillekin on tosin tulossa toukokuun aikana isoja muutoksia mutta niistä lähiaikoina lisää kunhan asiat varmistuvat vielä.

Chainan kanssa suunta on ollut selvästi ylöspäin, ja nappulat alkavat jälleen löytymään. Useimmilla kerroilla prostestointia saattaa tulla vielä kerran tai kaksi, mutta tästä päästää onneksi jo nopeasti ohi ja voidaan jatkaa kunnolla työskentelyä. Alkuunan prostestointi oli selän ja niskan jännittämistä ja alta juoksemista josta se muuttui paikoillaan pienesti pystyyn hyppimiseksi. Olin jo varma että Chaina olisi jostain kipeä, mutta halusin katsoa tilannetta hieman sillä vuokraajan kanssa ongelmaa ei ollut, kuten ei meillä hypätessä tai silloin kun en vaatinut kunnolla tai ikinä laukassa. Sitten Chaina tajusi että pääsee tuolloin helpommalla sillä en osannut ratkaista tilannetta ja lopulta tilanne oli muutamana päivänä se että hyppiminen alkoi jo alkukäyntien jälkeen. Kun ymmärsin että tilanne pitää ratkaista heti eteenpäin menemällä, askellajista välittämättä rupesi ongelma ratkeamaan. Nyt käynnissä protesointi on unohtunut kokonaan, ja ravissa näitä tulee ehkä kerta viikkoon jos vaadin liian nopeasti hieman haastavampia asioita. Liikkuminen on parantunut jatkuvasti ja ei Chaina vaikuta todellisuudessa yhtään kipeältä, sillä se liikkuu ja tekee töitä todella mielellään.

Olen joskun maininnut että Chaina on todella nopea oppimaan vaikka aina se ei kovin fiksulta vaikutakkaan. Suomeen tultuaan se oppi todella nopeasti avot ja sulut esimerkiksi kuten myös väistämään kunnolla. Myös tämän testailun mahdollisuuden se oppi todella nopeasti, kaksi kertaa päästin sen vähemmällä niin johan oppi tamma tämän. Nopea oppiminen tapahtuukin siis hyvässä ja pahassa, tämän takia on äärimmäisen tärkeää että asiat tulee joka kerta vaadittua jotta tälläisiä testailuja ei tulevaisuudessa pääse syntymään.

Tulevana viikonloppuna on kahdet kisat, perjantaina Ypäjällä ja sunnuntaina kotona. Valmistautuminen on ollut tasaisella isossa laukassa ratsastamista ja kääntämistä ja tänään vuorossa oli hieman kevyempää jotta huomenna jaksaa hypätä. Tiistaina olimme kaverini kanssa tallilla ja kaverini pääsi myös selkään. Näyttää muuten hieman erilaiselta kun Chainan selässä on reilu 20cm pidempi kuski, tamma ei kyllä näytä yhtään pieneltä kun on niin iso, mutta varmasti itseänikin helpottaisi jos jalkaa olisi enemmän. Oli muuten ihmeellinen keli tuolloin, välillä paistoi aurinki, sitten tuli vettä kaatamalla ja välillä räntää kunnes kaikki päättyi lumisateeseen. Chainan karva on todella herkkä ja kyljistä hieman kulunut joten olemme kuluneen kuukauden ratsastaneet ilman kannuksia muuten paitsi hypätessä jotta kyljet pysyisivät kunnossa. On muuten ollut opettelua, sillä jalan ollessa varsin lyhyt ei Chaina ole sille aina herkin mahdollinen. Muutosta positiiviseen on kuitenkin tapahtunut ja tammasta on saatu selkeästi herkeämpi jalalle.Hieman eri paikkaan tulee jalka kun itselläni :D
Ja tässä vielä lopun lumisade
Loppuun vielä siviilielämän muutama kuuluminen. Meillä oli vuosipäivä kuluneella viikolla ja poikaystäväni yllätti minut todellisesti antamalla lahjaksi kameran. Nyt vielä jos saa välillä kuvaajan tallille helpottuu elämä kovasti, sillä tähän asti ollaan menty lainakameroilla ja omalla videolla. Opiskelutkin alkavat olla pikkuhiljaa pulkassa tältä keväältä vaikka kesän aikana onkin tarkoituksena käydä avoimessa muutama kurssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti