sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Mikko Mäentaustan valmennus, päivä 2 "Pidä ratarytmi äläkä ota ylimääräisiä askeleita"

Aloitimme perjantai aamuna samalla tavalla kuin edellisenä iltana, nyt vain lyhyempänä versiona. Chaina oli paljon paremmin etenemässä, eikä rikkonut niin paljoa ristilaukalle lisäyksissä. Nyt Chaina myös innostui selvästi lisäyksistä ja lähti itse etenemään isommassa laukassa heti kun tunsi pohkeen.
Välillä ongelma on vielä hypyissä se että olen aivan liikaa irti satulasta
Hyppäämisen aloitimme pienemmässä laukassa niin että ennen pystyä oli kaksi puomia ylläpitämässä rytmiä. Ensimmäisellä kerralla tulin hieman huonolla paikalla sisään ja en tukenut jalalla yhtään jolloin Chaina rikkoi puomeilla raville. Toisella kerralla olin itse hereillä ja myös paikka oli parempi jolloin tehtävässä ei ollut ongelmia. Joka kerta Mikko pidensi puomien väliä jolloin rata tempo löytyi pikkuhiljaa automaattisesti kun puomit auttoivat siinä. Yhdistimme tehtävään yksittäisellä lähestymisellä pystyn jolle piti tulla isoa laukkaa kevyessä istunnassa. Tämä on todella vaikeaa itselleni sillä näin minusti tuntuu että yhteys hevoseen on huonompi ja paikan katsominen vaikeampaa. Ensimmäisellä kerralla paikka oli hieman kaukana, mutta sen jälkeen rupesin nyppimään turhaan ylimääräisiä askeleita. Hauska oli kuitenkin huomata selkään että Chaina innostui tästä selvästi ja pyrki vielä enemmän eteen kuin normaalisti.
Hieman kaukaa...
Radan hyppäsimme ensimmäisen kerran pienempänä jotta saimme rytmiä siihen. Kuten edelisenä päivänä, radan ensimmäinen este oli itselleni vaikea tällä tiellä ja otin sille ylimääräisen askeleen aivan kuten edellisenä päivänä viimeiselle esteelle. Sen jälkeen rytmi kuitenkin löytyi paremmin ja tälläkerin kertaa lähestymiset suoralle linjalle onnistuivat hyvin. Nyt kun Chaina eteni kunnolla muistin ottaa pidätteen hieman liian myöhään ja viimeinen askel oli hieman lähellä. Sarjalle paikka oli ihan hyvä mutta hyppy itsessään hieman hidas. Veden jälkeen käänsin ihan hyvin, mutta kaarre valui hieman pitkäksi sillä Chaina ei ollut varautunut siihen kunnolla eikä lähtenyt kääntymään niin hyvin jonka seurauksen kaarteeseen tuli myös ristilaukkaa. Toiseksi viimeisellä esteellä olin ponnistuksessa hieman oikealle vinossa ja kun käännös tulikin vasempaan ei kaarre ollut mikään sujuvin mahdollinen, mutta sen jälkeen laukka jatkoi kuitenkin hyvin etenemistä. Viimeiselle esteelle uskalsin vihdoin lähteä reippaasta rytmistä enkä ottanut yhtä ylimääräistä askelta vaikka mieli olisi tehnyt, ja jalan ollessa lähellä hyppäsi Chaina hienosti kaukaa.


Välillä Chainan kaula rupeaa jo näyttämään ihan hyvältä


Toinen rata oli parempi, ykkösen paikka ei vieläkään ollut täydellinen mutta jo parempi. Linjalla meillä oli sama ongelma kuin edellisellä radalla sillä en tajunnut heti alkuun ottaa pidätettä ja odottaa ja vasta liian myöhään huomasin että väli jää ahtaaksi. Mikko neuvoikin lopussa ottamaan heti laskeutuessa yhden pidätteen jonka jälkeen laukka saa rullata vapaasti, sillä näin hyppy on parempi jälkimmäiselle kun pidäte ei yllätä Chainaa. Nyt sarjan hypyt olivat parempia, vaikka ensimmäisellä olimme hieman lähellä jatkui hyppy sen jälkeen normaalisti eikä ollut kaksivaiheinen, ja myös kaarre pysyi paremmin hallussa. Pudotus johtui siitä että edellisellä kerralla en ollut kertonut Chainalle selvästi mitä teemme ja nyt käännös yllätti sen hieman.

Viimeinen rata alkoi hieman huonosti kun otin ylimääräisen askeleen ensimmäiselle esteelle ja sainkin käskyn aloittaa alusta ratatemmossa. Uudella aloituksella rytmi löytyi paremmin ja kokonaisuutena rataan voin olla tyytyväinen. Toki linjalla olisin voinut ottaa yhden pidätteen vielä ja sarjalle saada hieman paremman paikan, mutta kaiken kaikkiaan rata oli sujuva. Kuten Mikko loppuun totesi, oli kaikki paljon sujuvampaa kuin viimeksi. Vaikka Chainan ongelma on ristilaukka, totesi Mikko että pystyn ratkaisemaan tilanteet hyvin. Tästä on hyvä jatkaa ja erityisen tyytyväinen olen siitä että nyt hyvä tunne saatiin jatkumaan myös muualla kuin kotona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti