perjantai 7. huhtikuuta 2017

"Nojaa taaksepäin kaarteessa jotta takapää tulee alle"

Torstaina vuorossa oli jälleen viikottainen estevalmennus josta jälleen pystyi lähtemään kotiin hymy huulilla. Chaina on ollut koko kuluneen viikon parempi ja parempi, keskiviikon kouluvalmennuksessa tuli ajoitellen jo todella kivoja pätkiä, erityisesti laukassa Chaina oli todella kiva ja ravikin oli ajoitellen kivaa, lennokasta ja rentoa.
Tämä näkyikin torstaina, sillä heti alussa ravissa Chaina oli todella kivaa, rentoa ja pyöreää ja sama meno jatkui laukassa. Ensimmäisten esteiden kanssa Chaina oli tuttuun tapaan taas hyvin innoissaan ja menossa mikä näkyy aina alun pommpimisella ja ylilmääräisillä vaihdoilla jonka jälkeen aloitukset rauhoittuvat. Hypyt olivat kuitenkin heti alusta lähtien rentoja ja tamma kuunteli hyvin olleen pohkeen edessä. Tämä helpottaa itseäni myös sillä nyt saimme heti alusta tultua hyvässä rytmissä rentona ilman ylimääräisiä askeleita. Toisessa suunnassa Chaina katsoi hieman hyppyyn lähtiessä esteen alla olevaa laatikkoa jonka jälkeen meno rentoutui myös oikeassa kierroksessa.

Ensimmäisellä kerralla linjalla sain ratsastaa hieman eteen, jonka jälkeen viimeiset askeleet sai pitää sillä väli meinasi jäädä hieman ahtaaksi. Tämä on toisaalta hyvä merkki, sillä Chainan laukka on kuitenkin iso mutta sen ollessa jännittynyt saan välit välillä jopa liian pitkiksi mitä ne eivät todellisuudessa ole. Yksittäiselle okserille paikka löytyi alussa hyvin mutta loppuvalmennuksessa paikka tuli usein hieman juureen.


Rata oli kokonaisudessa hyvä, rytmi löytyi meno oli pääsääntöisesti rentoa. Vaikka yksittäiselle okserille paikka oli hieman lähellä jatkui laukka hyvin sen jälkeen vaikka ristilaukkaa tulikin. Mikon kurssilla tuli ymmärrettyä konkreettisesti Petran neuvo ottaa kaarteessa ulko-ohjan tuntuma selvästi, ja nytkin laukka korjaantui yllättävän nopeasti. Kaarevalla linjalla laukka korjaantui huonommin, mutta askel löytyi hyvin kuten myös sarjan jälkeen. Tulimme loppuun vielä yksittäisen okserin ja kaarevan linjan hieman isompina, ja nyt laukka ei korjaantunut kaarteessa yhtä hyvin. Petra on neuvonut kaarteessa istumaan kunnolla satulaan jolloin Chaina joutuu ottamaan takapään alle ja tulee takaisin pohkeen eteen. Tämä näkyi myös nyt, ja paikka ponnistus oli ristilaukassa oli hyppy ja paikka hyvät kun Chaina eteni eikä ollut lavoillaan kuten helposti saattaa olla kaarteissa. Tähän oli hyvä lopettaa, sillä Chaina pysyi koko valmennuksen hyvin pohkeen edessä, eteni hyvin ja pääsääntöisesti paikat löytyivät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti