keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Toinen pala Chainan menneisyyttä

Sain jälleen mukavan yllätyksen kun Chainan emän hoitaja oli nyt löytänyt Chainasta kuvia sen lapsuudesta. Aivan varsaajasta ei valitettavasti kuvia löytynyt, mutta varsin nuoresta tammasta kuitenkin. Kuvat ovat alkuvuodesta 2009, eli Chaina on silloin kääntynyt kolme vuotiaaksi. Näistä kuvista näkee hyvin kuinka tumma tuo tamma on silloin ollut. Vaikka Chaina on vieläkin varsin tumma ikäisekseen, totesi hoitaja että on niin hassua nähdä se nyt noin vaaleana kun on aikoinaan tottunut tuohon tumman väriin. Kuten kuvista näkee, ei Chaina ole todellakaan ollut se kaunein varsa. Ei se vieläkään ole mikään maailman kaunein hevonen, mutta verrattuna tuohon aikaan on tilanne jo todella hyvä. Kuvista kuitenkin näkyy aivan sama hevonen kuin tänä päivänä, ystävällinen katse joka tekee siitä paljon rakennettaan kauniimman. Ja nyt kun hevosen tuntee ja sen luonne on kultaa, on se paljon kauniimpi kuin mitä kuvat näyttävät.

Helmikuu 2009
Huhtikuu 2009
Chaina ja hänen isosiskonsa Finja, s.2002
Kuten viimeksi totesin, on Chaina ostettu suoraan kasvattajalta. Kasvattaja on itse tehnyt paljon pohjatyötä hevosen kanssa jonka jälkeen se on kilpaillut samalla ratsuttajalla myyntihetkeen asti. Kisatuloksia olen nähnyt vuodesta 2013 eteenpäin, ainoastaan muutamat viimeiset tulokset on eri ratsastajalta Chainan mentyä myyntiin. Chainan kotitallista sain myös muutaman kuvan, ja paikka näytti todella mukavalta. Se on pienehkö kodin pihassa oleva talli jota ympäröi isot laitumet jossa hevoset saavat olla laumassa. Kasvattajan mies oli ammatiltaan arkkitehti ja suunnitteli tallin ja pihan itse, ja mitä kuvista näkee tila on todella kodikas.
Chainan emä täytti viime viikolla 27-vuotta, ja on vielä epäsäännöllisessä ratsastuskäytössä. Viimeksi se oli kuulemma innostunut maastossa laukkaamaan, eli emän puolelta on ainakin ihan pitkäikäiset geenit. Chainalla on emän puolelta neljä sisarusta joista se on nuorimmaisin. Hauskaa on vielä se, että kaikki näistä ovat tammoja joista vanhin on syntynyt jo vuonna 1994. Kaikki muut paitsi Chaina ovat hannover kantakirjassa joka on puolestaan hesseinin kantakirjaan rekisteröity. Kisatuloksia olen nähnyt myös useammalla, yksi siskoista on säännöllisesti kisannut 140-luokkiin asti.

Jaksan vieläkin ihmetellä sitä mihin kaikkeen internet mahdollistaa. On uskomatonta mielestäni että joku Saksasta löytää Ruotsissa asuvan tuttunsa kautta blogini jonka kautta saan tietoa Chainan menneisyydestä. Se, että toinen jaksaa nähdä vaivan ja etsiä kuvia yli vuosi myynnin jälkeen merkitsee minulle todella paljon. Omistajana on ihana löytää kuvia omasta hevosestaan sekä tietää tämän nuoruudesta sillä ne kaikki jättävät jäljet hevoseen. Chainasta näkee kaikin tavoin että sillä on ollut hyvä lapsuus, ja nyt, yli kymmenen vuoden jälkeen saan nauttia siitä että sitä on pidetty hyvänä.

Chaina ja Finja
Sama katse ja tuuhea parta löytyvät yhä, vaikka väri onkin täysin erilainen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti