torstai 20. huhtikuuta 2017

Vaikeuksien kautta voittoon -Hästbacka 16.4

Sunnuntaina Ypäjän jälkeen oli vuorossa tallimme omat kisat, luokkana vain 110cm Ypäjän reissun jälkeen. Kisojen välisenä päivänä Chaina sai kevyemmän maastoilupäivän jotta jaksaisi hypätä kotona, ja suunitelma selvästi toimi sillä Chaina oli jälleen todella kiva verryttelyssä. Olen selvästi löytänyt nyt verryttelyyn hyvän tunteen ja siellä pystyn rentoutumaan sillä paikat osuivat hyvin ja laukka rullasi eteenpäin. Tosin ihan ilman ongelmia ei verryttely nyt sujunut ja hetken aikaa elin jännittäviä tunteita selässä Chainan kompastuessa. Chainan keskittyminen herpaantui jostakin syystä jolloin se kompastui ilman syytä ja kävi polvillaan josta kuitenkin pääsi takaisin tasapainoon ja ylös. Katsoimme hevosen tarkkaan läpi useammalla silmäparilla ja kun mitään ei näkynyt, hevonen liikkui täysin puhtaasti sekä tuntui täysin normaalilta selkään jatkoimme hyppäämistä.

Estekuvat Johanna RinneRata alkoi hyvällä temmolla ja ensimmäiselle esteelle löytyi hyvin paikka. Suoralla linjalla valuimme oikeaan reunaan, ja vaikka välissä sain suoristettua meitä painoi myös kolmosen hyppy oikealle kuten meille usein käy. Vedelle puskin hieman turhaan, mutta paikka oli kuitenkin ihan hyvä ja rytmi säilyi hyvin esteen jälkeen. Kutoselta sarjalle oli viiden askeleen linja ja olisin voinut herätä aavistuksen aiemmin eteen ratsastukselle jotta viimeinen askel ei olisi ollut yhtä kiireinen. Sarjalla muistin kuitenkin ottaa vasemman ohjan tuntuman jotta emme painuneet liiaksi oikeaan reunaan. Perusradan oikeastaan ainut huonompi hyppy tuli viimeiselle esteelle tullessamme liian juureen johtuen kaarteessa olevasta ristilaukasta josta en saanut Chainaa pohkeen eteen.

Uusinta jatkui tästä suoralla linjalla, ja ensimmäisen hypyn ollessa juuressa olin kuitenkin nyt heti hereillä ratsastamaan eteen jolloin väli sujui kuitenkin oikealla askelmäärällä. Ero uusinnan ja perusradan välillä on meillä hyvin selkeä tällä kertaa ja korostaa kaikki virheemme. Vaikka perusradalla on ajoittain ristilaukkaa, keskityin siellä ratsastamaan nyt esteet yksi kerralla Ypäjästä oppineena ja laukat korjaantuivat kun niitä vaadin. Uusinnassa nousee kuitenkin kilpailuhenkisyys ja lisään painetta antamatta yhtä paljon tukea jolloin ristilaukkaa on huomattavasti enemmän. Esimerkiksi sarjalle tullessa kaarre valahti hieman pitkäksi sillä en saanut Chainaa kääntymään yhtä hyvin sisäpohkeen ympäri kuin mitä se perusradalla kääntyi. Viimeisellä esteellä askeleita tuli yksi liikaa, mutta olin itse varma päätöksestä jolloin pääsin mukaan vaikka hyppy veikin kovasti oikealle kun en antanut vasemmalta tarpeeksi tukea. Tuloksena kuitenkin 0-0 jolla irtosi luokan voitto.


Uusinnan ratsastuksessa on paljon parannettavaa juuri laukkojen osalta, mutta perusradalla sain aikaiseksi jo parempia pätkiä aivan kuten Ypäjällä 110cm luokassa. Muistaessani keskittyä ratsastamaan esteet yksi kerralla laukan ollessa pohkeen edellä ei ongelmia synny ja paikat löytyvät helposti. Radan jälkeen loppuravien jälkeen tallissa suojia riisuessa huomasin etujalassa osittain suojan alla haavan joka oli luultavasti tullut kompastuessa. Alkuun haava säikäytti kovasti, mutta onneksi se ei kuitenkaan lähemmän tarkastelun jälkeen paljastunut kuin pintahaavaksi eikä vuotanut enää taikka aristanut ollenkaan. Eikä onneksi myöskään seuraavana päivänä vaikuttanut Chainaan millään tavalla joten selvisemme onneksi asiasta säikähdyksellä.
2 kommenttia:

  1. Pohdin kuvia ja videoita katsoessa, että oletko huomannut Chainan ristilaukkojen vähenevän jos pääset istumaan keskemmälle hevosta laukassa ja hypyissä? Nyt näytät olevan aika vahvasti lantio oikealla. Vai onko kyse pelkästään hevosen ominaisuudesta :) Tsemppiä kisakauteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tsempeistä :) Olet aivan oikeassa istuntani suhteen, olen todella vino oikealle mikä lisää Chainan painamista sinne. Tämä korostuu erityisesti hypyissä jossa painumme oikealle, sekä tiukemmissa oikeissa kaarteissa jossa en saa suoristettua Chainaa. Tämä vaikuttaa myös ristilaukkoihin, mutta sen lisäksi kyse on hevosen ominaisuudesta. Chaina luonnostaan menee hyvin helposti ristilaukalle ja tämä on yksi syy miksi en sitä laukassa jouoksutakkaan sillä se on pelkkää räpiöintiä.

      Poista