lauantai 29. huhtikuuta 2017

Vuoden ensimmäiset hypyt ulkona

Perjantaina vuorossa oli vuoden ensimmäinen estevalmennus ulkona, ja kyllä siitä nautti. Vaikka Chaina toimiikin maneesissa hyvin, on ulkona meneminen aina täysin eri asia kun tilaa on eikä seinät tule eteen. Meillä on vielä luksusta iso maneesi, mutta kun kenttä on vielä suurempi on tilaa vaikka muille jakaa. Tämän huomaa myös väleissä hyvin, laukka pysyy automaattisesti isompana ja paikat tuntuvat löytyvän helpommin. Toki myös haasteita ulos siirtyminen tuo aina, nyt suurin haaste oli hieman lyhyemmällä tiellä lähestyminen jossa otin kaarteessa turhaa laukkaa pois.Aloitimme tunnin ympyrällä jossa oli pieni jumppatehtävä. Enää ympyränkaarella hyppääminen ei aiheuta itsessäni pako reaktiota, mutta ei se suosikki harjoituksenikaan ole. Treenamaalla siinä tosin oppii vain paremmaksi, ja se on äärimmäisen hyvä tapa taivutella hevosta, jolloin sitä pitää vain harjoitella enemmän jotta se muuttuisi mukavammaksi tehtäväksi. Muutamia hieman huonoja lähestymisiä tuli puomille kun rupesin säätämään liikaa, mutta pääsääntöisesti tehtävä sujui kuitenkin hyvin ja etenkin Chaina oli hyvin tehtävän tasalla ja kokosi välissä itsensä hyvin välin ollessa ahdas. Lisäksi laukka säilyi koko ajan myötänä, mistä olen todella tyytyväinen.

Tämän jälkeen alkoimme tulemaan radan pätkiä, ensimmäisenä ympyrän toiseen suuntaan ja neljän askeleen linjan. Tulin linjalle huonosti kaarteesta ja paikka oli huono. Lähdin makaamaan kaulalle enkä ollut aivan varma päätöksestä, mutta heti hypyn jälkeen olin hereillä ja ratsastin eteen jolloin väliin tuli vaaditut askeleet vaikkakaan eivät rennoimmat sellaiset. Ympyrällä näki joka kerta että oikea kierros on vaikeampi Chainalle sillä hyppyjen jälkeen ristilaukka oli joka kerta, vaikka nopeasti tamma korjasi sen käskystä. Oikeassa kaarteessa ristilaukka oli muutenkin nyt selvästi hallia isompi haaste sillä keskittymistä meni niin moneen asiaan, mutta uskon että laukan saa sieltä paranemaan taas nopeasti kun pääsemme enemmän hyppäämään ulkona ja keskityn siihen yhtä paljon kuin sisällä. Nyt huomasin että jos Chaina ei kerralla vaihtanut sitä "luovutin" itse asian suhteen hieman selässä ja keskityin pitämään vain rytmin kunnossa.
Viimeinen rata kuitenkin rupesi tuntumaan ajoittain hyvältä ja sain ideaa siitä miltä Chainan pitäisi tuntua selkään. Ykköselle Chaina tuli hieman lähelle, mutta nyt se oli koko ajan tuntumaa vasten ja pohkeen edessä jonka seurauksena linja oli helppo tulla neljällä askeleella. Samaten kaareva linja kuudella askeleella sujui hyvin eikä jäänyt ahtaaksi kuten edellisellä kerralla. Ainoa ongelma oli oikeastaan kolmen askeleen suora linja jolle tulin aina hieman pohjaan ja väli jäi pitkäksi painuessamme oikeaan reunaan. Siinä minun olisi pitänyt ratsastaa kaarteesta hieman eteen ja ottaa yksi askel vähemmän jotta ensimmäinen hyppy olisi vienyt jo eteen, mutta tajusin sen vasta loppuraveissa. Vaikka paljon parannettavaa toki on, oli tunne selkään pääsääntöisesti hyvä. Chaina imi selvästi enemmän eteen jolloin paikat näkyivät hyvin, ja mikä tärkeintä, minulla oli koko ajan tunne että pääsin ratsastamaan kohti tuntumaa sillä Chaina oli pohkeen edessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti