maanantai 22. toukokuuta 2017

Kun kaikki ei ole kunnossa

Eilen vuorossa oli kisat Hyvinkäällä RidersInn:ssä, ja kuten otsiskosta voi päätellä ei meillä mennyt hyvin. Todellisuudessa mieleni ei tekisi laittaa videoita edes näytille, mutta haluan pitää tämän rehellisenä ja epäonnistumiset kuuluvat elämään. Verryttelyssä Chainalta puuttui se rentous mikä sillä oli Ainossa toissa viikolla, ja liike oli paljon jännittyneempää. Lisäksi se yskäisi muutaman kerran mutta ajattelin sen johtuvan ulkona olevasta pölystä. Pystylle tulevat hypyt olivat ihan ok, mutta kaikki rentous ja todellinen eteenpäinpyrkimys puuttuivat. Okseri sitten olikin täysi katasrofi, Chaina lähti hyppyyn keskeltä mutta painui täysin oikealle joka kerta ja tuli tasajalkaa alas, mikä ei todellakaan ole sille normaalia. Radalle lähdin hieman ristiriitaisin mielin sillä täysin normaalilta Chaina ei tuntunut.
Ykköselle Chaina lähti jo hieman poikittamaan ja hyppy lähti hieman hitaasti ja huonosti. Kakkoselle pyrin pitämään vain rytmin kunnossa ja pohkeen ollessa kyljessä hyppy lähti, vaikkakaan ei ollut rento. Kolmoselle meille tuli radan paras hyppy josta oli viisi askelta vedelle. Paikka oli ehkä aavistuksen kaukana mutta ei huonoinkaan, mutta Chaina hyppäsi täysin odottamatta oikealle kieltäen. Toki tunsin linjalla kuinka se hieman painoi oikealle, mutta tätä en olettanut ja hetken aikan olinkin varma että putoan selästä. Uusi yritys, nyt voimakkaammalla vasemman ohjan tuella, mutta sama ohi meno. Tuloksena hylätty suoritus siis. Syytin tästä itseäni täysin, sillä verryttelyssä annoin sen painaa oikealle enkä korjannut sitä tarpeeksi. Maneesissa otin yhden hypyn okserille radan jälkeen, ja nyt jo kaarteessa pidin huolen että se ei päässyt puskemaan oikealle. Nyt hyppy olikin täysin suora ja tiesin että toisessa luokassa minun tulisi olla heti verryttelyssä tarkka.

Toisen luokan verryttely sujuikin aavistuksen paremmin, hypyt olivat suoria mutta rentous puuttui jälleen. Hetken mietin jo etten starttaisi mutta päädyin kuitenkin lähtemään radalle. Ykkösen ylitys olikin täysin työvoitto minulle, Chaina painoi todella paljon oikealle ja koitti mennä ohi aivan täysin. Kakkoselle jouduin myös runttaamaan tamman, ja hyppy painoi niin paljon oikealle että oikaisimme koko kaarteen. Vedellä Chaina yritti jälleen pysähtyä, mutta sain sen yli hypyn painuessa jälleen oikealle. Neloselle Chaina sitten kielsi vaikka tuin sitä pohkeella ja ratsastin eteen. Toisella kerralla täysin sama reaktio ja hylätty suoritus. Tuon radan jälkeen tiesin että kaikki ei ole kunnossa. Chaina ei kiellä, ja etenkin suoralla linjalla reaktio oli todella vahva. Kun mikään hypyistä ei tuntunut normaalilta, ja etenkin kun miettiie että viime viikolla Chaina hyppäsi todella kivasti kotona ei kaikki ole kunnossa.

Nyt Chainalle on varattu ensi maanantaiksi klinikka-aika Valkeakoskelta ja tänään siltä vielä otettiin aamulla verikokeet. Onni on tallilla käyvä eläinlääkäri niin veriarvot saatiin tarkastettua heti ja katsottua onko niissä kaikki kunnossa. Chainalla olisi joka tapauksessa ollut puolivuosittainen vuositarkastus kesäkuussa, jota nyt vain aikaistettiin. Uskoisin että polvia tullan hoitamaan tälläkin kertaa vaikka ne ovat parantuneet jatkuvasti. Lisäksi kaikki jalat taivutetaan ja koko hevonen katsotaan läpi jotta näemme onko vikaa, ja jos on niin millaista. Toivon että kyseessä on vain jotain pientä, mutta mielestäni on parasta tutkia hevonen heti kun itsellä on epäilys ja tunne siitä että kaikki ei ole aivan kuin pitäisi olla. Mitä nopeammin asiaan saa puututtua, sitä helpompi se on myös hoitaa.

2 kommenttia:

  1. Harmin paikka! Juuri kun teillä sujui niin mukavasti. Peukut ja varpaat pystyssä että olisi vain jotain pientä ja helposti hoidettavissa! Itse oon soimannut itseäni kun tuli viime kesänä osallistua kisoihin, jotka päättyi sitten ikävästi, vaikka ennen kisoja tuntui että kaikki ei ole ihan normaalisti ja emmin osallistumisen kanssa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, ei voi kun toivoa että on jotakin pientä ja helposti hoidettavaa :) Samasta asiasta itseäni syytän, kun ensimmäisen luokan jälkeen ei tuntunut kaikki olevan normaalisti mutta kun ei ollut varma halusi mennä vielä toisen luokan. Aiemmasta oppineena sentään tuossa kohtaa ymmärsin että eläinlääkäri on heti varattava eikä laita tätä kokeilun piikkiin kuten aiemmin olen tehnyt.

      Poista