torstai 22. kesäkuuta 2017

Kuski ja hevonen pois mukavuusalueen hömpöttelystä, kurinpalautusta kuskille kouluvalmennuksessa

Maanantaina meillä oli Chainan kanssa varsin silmiä avaava kouluvalmennus. Tai no, oikeastaan olen kyllä tiedostanut asian mutta se on vain jäänyt hieman taka-alalle muka kiireiden ja sopimattomien aikataulujen takia. Meillä on Chainan kanssa kouluvalmennukset jääneet hieman pois säännöllisestä rytmistä, ja olen tiedostanut tämän itse. Tauon huomasi nyt valmennuksessa oikein kunnolla Chaina pistettiin taas töihin, ja kyllähän siitä syntyi haasteita kun on hetken saanut kevyemmin humputella menemään. En tarkoita tällä sitä ettenkö olisi vaatinut siltä itsenäisessä ratsastuksessa kunnolla, mutta huomaan ainakin itsesssäni sen että valmennuksissa tulee annettua paljon enemmän vielä.

Kuvituksena vanhoja kuvia tasaiseltaValmennuksen teema ei ollut meille helpoin, mutta täysin suoritettavissa Chainan ollessa avuilla. Vastalaukannosto josta pääty-ympyrä laukassa, siirtyminen raviin, keskellä pitkää sivua ravissa voltti josta pitkällä sivulla avoa. Ei helppoa, mutta äärimmäisen tehokasta jumppaa jolla hevosen saa suoraksi. Alkuun vastalaukka olikin varsinainen haaste ja vaihtoja tuli useampia pomppien edestakaisin vastustellen tuntumaa. Pikku hiljaa Chaina lähti kuitenkin taipumaan ja hyväksymään tehtävän kun vaadin sitä vain riittävästi.

Sama ongelma näkyi toisessa suunnassa, mikä oli oikeastaan oletettavaa. Jätinkin videoon näitä huonoja pätkiä jossa laukat vaihtuvat useasti, sillä tämä oli tehtävien alussa hyvin yleinen ongelma. Useamman ympyrän ja toiston jälkeen rupesivat nappulat jälleen löytymään, vaikka hetkeksi ei voinut jäädä unelmoimaan selkään. Laukan ollessa kunnossa tulivat ongelmat ravissa oikeassa kierroksessa. Kuten laukassa, olen myös ravissa Chainan mennä hieman humputellen ilman että sen on pitänyt takaa olla kunnolla alla. Sen takia kun nyt rupesin ravissa vaatimaan hieman pohkeella eteen nostikin Chaina koko ajan laukkaa sillä koki sen itselleen helpommaksi vaihtoehdoksi. Ongelma tuossa tilanteessa on että tulen liian voimakkaaksi kädellä, ja vaadin Chainan heti takaisin raviin jolloin liike ei ole enää ollenkaan eteen josta Chaina ahdistuu enemmän.Kuten otsikosta ja videosta on nähtävissä, on meillä menty hieman liian pitkään liian kevyesti eikä työnteko sen jälkeen ole niin helppoa. On helppoa ravailla isommassa eteen alas ravissa ja silloin ongelmia ei ole, mutta tämä ei kehitä meitä. Osasin varautua vastusteluun jo etukäteen laittaessani gramaanit pitkästä aikaa. Viime aikoina niitä ei ole käytetty ollenkaan jolloin Chaina pystyy etenkin laukassa pakenemaan töitä noustessaan ja jännittäessään selkänsä. Tarkoituksena ja tavoitteena on päästä niistä kokonaan eroon, mutta koen ne itselleni tärkeäksi apuvälineeksi silloin kun tilanne on hevoselle vaikea ja se pyrkii välttämään sitä hyppimällä ja pomppimalla pois tilanteesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti