torstai 1. kesäkuuta 2017

Ylä- ja alamäkien toukokuu

Siirtyessämme kesäkuuhun voin todeta että toukokuu oli meille Chainan kanssa varsinaista vuoristorataa. Sen lisäksi että se oli Chainan kanssa varsin vaihtelevaa, tuli henkilökohtaiseen elämääni suuri muutos koiranpennun myötä vaikka meillä koira onkin muutosta asti ollut lähes viikoittain seuranamme. On kuitenkin täysin eri asia lähteä kouluttamaan pentua ja sitoutua siihen tulevaisuuden kannalta kun poikaystävän perheen koira täyttää jo ensi kuussa 12-vuotta. Kuukauden isoin asia olikin Nalan muutto, mutta sen lisäksi tämä kuukausi on muutenkin ollut varsin tapahtumarikas.

Minttu/aaveen.net
Kuukausi alkoi Chainan kanssa mitä parhaimmissa merkeissä sillä hyppäsimme Ainossa ehkä meidän parhaimmat ratamme. Chaina oli todella hyvin menossa, rytmi löytyi hyvin ja laukatkin olivat varsinaisen hyvin hallinnassa. Nappasimme tuolta mukaan myös yhden sijoituksen ja odotin innolla seuraavia kisoja. Toukokuussa kun piti olla selvästi enemmän kisoja kuin muina kuukausina tähäna asti. Treenit painoittuivat enemmän kouluratsastukseen sillä kisakaudella en halua ottaa liikaa hyppyjä jotta hevosen into säilyisi hyvin.

Tasaisella Chaina oli oikeastaan koko kuukauden todella kiva ratsastaa, se oli rento ja eteni hyvin. Vastalaukat toimivat hyvin ja pystyimme työstämään niitä aivan eritavalla kuin aiemmin. Kuten viimekuussa otin tavoitteeksi, tuli myös isommassa laukassa ratsastettua enemmän ja Chainakin rupesi selvästi innostumaan siinä. Ehkä mielenkiintoisin postaus itselleni oli kuitenkin kirjoitus Chainan ristilaukasta ja mahdollisia syitä sille. Näiden lisäksi toukokuussa vietettiin Chainan syntymäpäiviä, ja pääsimme myös aloittamaan vihreän totuttelun. 
Kuukausi kuitenkin loppui ikävämmissä merkeissä kun Hyvinkään kisoissa tunsin ettei kaikki ole kunnossa. Verikokeissa kaikki oli kuitenkin onneksi hyvin, eikä klinikalta saatu myöskään vakavampaa tuomiota. Uskon että kintereiden hoitaminen auttaa varmasti sillä Chaina on aina vastannut hyvin hoitoon, ja toivonkin että olemme pian normaalissa treenissä. 

Suunnitelmat kuitenkin kesäkuuta kohden muuttuivat hieman sillä nyt kuun alkuun tulee jo hyppy- ja kisataukoa. Kuitenkin tarkoituksena olisi saada loppukuulle kisat, sillä tauko ei onneksi ole pitkä ja jo ensiviikolla siirrymme normaaliin liikuntaan jos kaikki vain tuntuu hyvältä. Sen jälkeen jatkamme samalla teemalla kun tähänkin asti, isomman laukan treenaamista sekä vastalaukkoja jotta tasapaino paranee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti