sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Intoa vaikka muille jakaa

Perjantaina vuorossa oli jälleen hyppäämistä, ja kuten viime aikoina, oli Chaina todella innoissaan tästä. Tällä kertaa intoa oli vielä normaaliakin enemmän, ja aloittaessamme verryttelyn yhden laukkapuomin yli meinasi Chaina jo lähteä kun oli innoissaan. Se ei läheskään aina näytä siltä että veisi, mutta tunne selkään on aivan erilainen kun se hieman puree kuolaimeen ja heiluttelee päätään jotta pystyisi vastustamaan pidätteitä. Aina kun Chaina heiluttelee päätään edestakaisin tietää että sitä ei huvita kuunnella ja se pyrkii lähtemään pidätteitä pakoon.
Chaina on aina oikeastaan ihan hyvä jumpilla, mutta haasteena on tiukka kaare ennen ja jälkeen linjan, aivan kuten nytki. Edistystä oli aiempaan se että laukka nyt pysyi koko ajan laukkana eikä rikkoutunut raville, mutta vaihtoja tuli useampiakin sillä linja nähdessään Chaina innostui valtavasti ja meinasi lähteä sinne aivan liian lujaa jolloin välit olisivat jääneet aivan liian ahtaaksi. Tämä olikin itselleni hyvin vaikeaa, sillä olen nyt pyrkinyt pitämään käden mahdollisimman pehmeänä ja eleettömänä ennen estettä, mutta nyt kun Chaina oli näin paljon menossa oli pakko pitää tuntuma sellaisena että sain pidettyä Chainan lyhyenä ennen ensimmäistä estettä. Linjan jälkeen tätä oli puolestaan helppo noudattaa ja korjata laukka ennemmin eteen kuin taakse.
Linja sujui pääsääntöisesti hyvin kun muistin tulla rauhassa sisään niin että Chaina joutui odottamaan tuntumaa. Kerran päästiin sen jo ensimmäsellä puomilla liian pitkäksi mikä kostautui viimeisessä välissä Chainan jättäessä yksi askel pois. En ollut varautunut tähän ollenkaan ja tasapainoni lähti täysin hypyssä, mutta Chaina pysyi onneksi suorana enkä tippunut ensimmäistä kertaa Chainalta. Sen jälkeen Chaina veikin minua hetken aikaa ennenkuin sain sen takaisin tuntumalle ja kuuntelemaan kuskia. Se mikä oli erittäin positiivista oli se kuinka suorassa tamma pysyi linjalla. Se ei kertaakaan painanut kumpaakaan suuntaan, ja hyppäsi viimeisenkin esteen suorana jonka jälkeen vasta kääntyi.Lopuksi nostimme viimeistä okseria hieman, ja tämä oli hyvä tapa tulla itselleni hieman isompaa kuin 80cm muutaman viikon tauon jälkeen. Huomaan kuinka korkeudet alkavat näyttää heti korkeammilta kun taukoa on ollut vaikka esteet eivät oikeasti ole edes isoja. Chaina hyppäsi koko ajan todella kivasti ja loppu valmennusta kohden malttoi edes hieman odottaa vaikka täysin rentoon tilaan ei päästykään. Ensimmäisellä kerralla okserin takapuomi tippui, tämä sen takia että Chaina laskeutui hieman liian aikaisin kun joutui hyppäämään seinää päin. Seuraavalla kerralla Chaina korjasi virheen hyvin ja tähän oli hyvä lopettaa. Tunnin loppuun puhuimme että tämä oli selvä merkki siitä että tamma on täysin kunnossa, sillä kipeä hevonen näyttää jumpalla heikkoutensa kun joutuu nopeasti tekemään toistoja peräkkäin. Lisäksi Chaina tuntuu joka kerta paremmalta, ja nyt vielä normaalia innokkaammalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti