tiistai 4. heinäkuuta 2017

Katsaus kurinpalautuksen kesäkuuhun

Jos toukokuu oli meille ylä- ja alamäkeä, oli kesäkuu sitä vielä enemmän. Tai oikeastaan se oli meille vielä enemmän alamäkiä, mutta onneksi nyt on selvät suunnitelmat ensikuulle. Kuun alussa pääsimme siirtymään jälleen normaaliin liikuntaan, ja jos jokin on asia on positiivista tässä kuussa se on Chainan liikkuminen tasaisella. Heti piikituksen jälkeen Chainan liikkuminen muuttui todella kivaksi, eli oikeita paikkoja hoidettiin selvästi.
Tasaisella liikkuminen muuttui selvästi parempaan suuntaan, ja mikä isoin muutos kaikki vastustelupomppinen katosi. Palasimme myös kunnolla koulutreenien pariin, ja tästä huomasi sen että viimeisen parin kuukauden ajan Chainalta ei ole vaadittu tarpeeksi. Olen treenannut sen kanssa kyllä kunnolla, vastalaukat ovat kehittyneet mutta olemme puhuneet liikaa mukavuusalueellamme. Tähän tulikin nyt muutos ja Chaina on joutunut esteiden lisäksi kunnon kouluratsastuskuurille jotta notkistuu ja vahvistuu. Tämä huomattiin eilen taas kouluvamennuksessa, treenasimme siirtymisiä taivutuksessa jotta Chaina ei päässyt rojatahtamaan siirtymisessä, ja tästä huomasi kuinka vaikeaa se on sille. Onneksi minulla on nyt paljon keinoja joilla lähteä parantamaan tasaisella liikkumista ja tämä auttaa toki myös esteille.

Hypätessä sen sijaan kesäkuu on ollut kaikkea muuta kuin hyvä. Heti ensimmäisissä hyppytreeneissä Chaina testasi rajojaan ja kielsi. Tätä on tapahtunut oikeastaan koko kuun ajan nyt, mutta onneksi kiellot ovat vähentyneet. Tämän kuun aikana kävimme Laaksolla kisoissa jossa ensimäinen rata oli todella hyvä ja mukaan tarttui rusetti. Toinenkin luokka oli viimeiselle esteelle asti hyvä jonka jälkeen tuli kielto. Kotikisat sitten ovatkin täysin oma lukunsa, mutta sen jälkeen saimme sentään radan hypättyä. Nyt tarkoituksena onkin hypätä hetken aikaa vain pientä kotona ja saada molemmin puolinen luottamus kuntoon.
Heinäkuulle meillä ei ole mitään isompia asioita suunnitteilla, ja tärkeimpänä onkin saada homma taas kuntoon. Se ei varmasti täysin tapahdu kuukaudessa, mutta nyt minulla on täysin uudenlainen into tehdä töitä. Edessä oleva urakka ei ole helppo, mutta uskon sen tuottavan tulosta. Se, miten paljon paremmaksi Chaina on jo nyt muutamassa viikossa tasaisella luo uskoa siihen että ongelmat on tehty voitettaviksi. Vastalaukka treenien, siirtymisten sekä sen että en kanna Chainaa, joutuu Chaina kantamaan itseään paremmin ja vahvistamaan kumpaakin puolta. Hypätessä puolestaan jatkamme erilaisilla esteillä jotta esteiden katselu unohtuu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti