tiistai 25. heinäkuuta 2017

Onnistumisia ja epätoivoa kisoissa, Solbacka 22.7

Lauantaina meillä oli vuorossa kisat pitkästä aikaa, tarkoituksena pienet 1-tason kisat pienillä korkeuksilla, 90cm ja 100cm. Perjantaina Chaina olikin hyvä hypätessä mutta erikoisemman näköinen taloeste sai muistamaan sen että yhtään liian varma selässä ei voi olla. Verryttelyssä Chaina olikin todella paljon menossa ja olin jo hieman pulassa kuinka se tulee pysymään käsissä radan läpi jos meno ei yhtään rauhoittuisi. Onneksi muutamien hyppyjen aikana pidätteet rupesivat menemään läpi jolloin kontrollikin astui kuvaan.

Kaikki kuvat Nea Levonius
Rata lähtikin hyvässä temmossa liikkeelle vaikka heti ykkösen jälkeen kaarre oli meille vaikeampaan suuntaan. Seuraava linja sujui hyvin suunntellulla askelmäärällä ja paikat löytyivät hyvin. Myös seuraava linja sarjalle onnistui hyvin ja Chaina hyppäsi rentona. Viiden askeleen linjalla ensimmäisenä ollut okseri sujui hyvin ja kolmannen askeleen jälkeen tunsin selkään kuinka Chaina lähti painamaan oikealle sillä muka katsoi alla olevaa porttia. Olin kuitenkin itse hyvässä tasapainossa ja kerkesin muistuttaa raipalla ajoissa kaulalle ja hyppy sujui ongelmitta. Komentamisen huomasi heti siitä että Chaina jännittyi hieman ja laskeutui ristilaukassa alas, mutta laukka kuitenkin jatkoi etenemistään hyvin. Perusradan viimeiselle esteelle varmistin myös hieman raipalla sillä tunsin jälleen puskemisen oikealle mikä näkyy hyvin videossakin. Tästä rata jatkui sujuvasti uusintaan jossa en halunnut ottaa riskejä vaan ratsastaa vaan siistin nollan. Tämä onnistuikin hyvin, tosin sarjalle tullessa annoin laukan vain olla kunnes askelta ennen tajusin paikan jäävän lyhyeksi ja viimeinen askel tuli hieman juureen nypäten. Nyt viimeinen linja tuli kuitenkin rennosti ja tuloksena 0-0 rata jolla saimme keltaisen ruusukkeen. Ei paljoa hurraamista, mutta suunta kuitenkin ylöspäin.
Seuraavan luokan rataan lähdin ajatuksella tavoitteena saada 0 rata vaikka tiesinkin ettei se ole meille helppoa. Ykköselle tuli hyvä paikka mutta en laskenut linjalla askeleita jolloin paikka ei ollut hyvä mutta Chaina päätti lähteä kaukaa sillä oli rentona, mikä on toki hyvä. Seuraava linja onnistui myös hyvin, ja tämän jälkeen tiesin meille tulevan radan vaikeimman osan. Sarjalle tulimme hieman juureen ja hyppy vei oikealle mutta sain sen korjattua sarjan välissä. Ratsastin välissä eteen, mutta ongelmana oli se että en ollut enää sarjan jälkeen itse niin tasapainossa kun olisi pitänyt olla jolloin Chaina pääsi oikealta ohi. Tämä tapahtui vielä niin vauhdilla että menetin itse tasapainoni jonka takia korjaaminen kesti ja Chaina pääsi kiikuttamaan minua tapahtuman jälkeen. Tuossa tilanteessa minun olisi pitänyt saada se heti esteen eteen jonka jälkeen se olisi luultavasti mennyt yli, mutta ohi juostessaan tilanne levähti käsiin ja tuloksena hylkäys. Ärsytyksen ja pettymyksen määrä oli valtava, mutta tosiasia on että tämä tapa ei lähde pois kuin harjoittelemalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti