tiistai 8. elokuuta 2017

PowerPark, päivä 2. Työvoiton päivä

Torstaina päivä lähti jälleen liikkeelle kävelytyksellä, tällä kertaa jo rennompana kuin aiempina päivinä. Verryttely oli myös tasaisella rennompaa ja ajattelinkin että Chaina on palautunut normaaliksi. Heti kun käänsin ensimmäiselle hypylle ajatus kuitenkin muuttui ja sain pitää tammaa oikein kunnolla jotta se ei lähtenyt älyttömiin syöksyihin. Varmaan ensimmäistä kertaa ikinä sain jopa kuulla että ohjani voisivat olla pidemmät kun Chaina oli välillä lyhyellä kaulalla. Radalle lähdin rennompana kuin edellisenä päivänä, mutta kuitenkin sillä ajatuksella että jalan ja käden pitää olla lähellä tukea antamassa ja tarvittaessa nopeana reagoimaan.
Ykköselle tunsin että Chaina jäi lähestyessä hieman pohkeen taakse jolloin olin hereillä ja hyppy lähti hyvin liikkeelle. Tunsin linjalla että lapa rupesi painautumaan oikealle ja kerkesin korjata onneksi sen hieman suoremmaksi ennen hyppyä mutta tuntiessani hypyn painuvan sen verran oikealle ennen halunnut ottaa riskiä seuraavan esteen suhteen ja päätin ratsastaa pidemmän tien. Nelosella tunsin myös kuina Chaina hieman jännittyi portista mutta sain ratsastettua sen kaarteessa eteen jolloin paikka oli hyvä. Seuraava linja sujuikin hyvin ongelmitta ja pääsin kääntämään kuten suunnittelin. Selässä huomasin että Chaina olisikin kääntynyt vielä tiukemmin mutta kiersin esteen kuten olin suunnitellut sillä ajattelin että on parempi jatkaa sujuvassa temmossa.

Seiskan tiesin olevan meille haastava ja Chainan painaessa jälleen oikealle tiesin että minun on kierrettävä este jotta pääsemme sarjalle suorana. Tämä olikin hyvä ratkaisu sillä nyt pääsin sarjalle hyvin sisään ja sarja sujui ongelmitta. Tästä pääsimme jatkamaan suorana viimeiselle esteelle jossa tunsin että Chaina rentoutui viimein. Tuloksena siis hidas 0-rata, jolla jäimme muutaman sijan sijoituksesta.

Olen tähän rataan kuitenkin tyytyväinen, sillä saimme puhtaan radan ja olin itse hereillä selässä. Toki radan jälkeen rupesi perinteisesti harmittamaan se etten lisännyt tempoa tai alkuradasta tehnyt hieman tiukempaa tietä ja saanut sijoitusta, mutta ongelmien jälkeen oli turha ottaa riskiä ja kieltoa, ja tärkeämpää olikin saada ehjä rata. Verrattuna keskiviikon metrin rataan tämä ei ollut yhtä siisti ja laukat olivat monissa kaarteissa ristilaukalla. Tähän vaikuttaa toki myös kisatilanne sillä mitä rennompaa meno on, sitä paremmin laukka on myötälaukkaa ja vaihtuu. Itse kisatilanteessa olen kuitenkin hieman jännittyneempi ja Chaina reagoi myös tähän jännittymällä jolloin kisatilanteessa laukka kärsii. Tähän ei kuitenkaan auta kuin treenaaminen kotona jossa laukka saadaan mahdollisimman hyvin hallintaan, ja mikä tärkeintä, käydään kisoissa jotta kisajännitys katoaa.
Katsomo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti