perjantai 1. syyskuuta 2017

Nousujohteinen elokuu

Elokuu on nyt takanapäin, ja kehitys Chainan kanssa on ollut pitkästä aikaa vain nousujohteista. Elokuu alkoi PowerParkin retkellä ja kisoilla, ja tämä on ratsastuksellisesti ollut yksi kesän mukavimmista asioista. Menimme tuolla pienempiä luokkia, ja se kannatti sillä erityisesti minä, mutta myös hevonen sai itseluottamusta  takaisin huomattavasti. Reissulta mukaan tarttui kaksi sijoitusta neljästä luokasta ja vain yksi puomi. Viimeisenä päivänä tunsin kuinka Chaina alkoi vihdoin rentoutumaan radalla ja lopetti esteiden katsomisen.
Reissun jälkeen Chaina sai olla viikon kevyemmällä, se raspattiin ja hierottiin ja hölkkäili kevyesti. Ajattelin että tuollaisin kisamatkan jälkeen hevonen olisi jumissa, mutta vielä mitä, Chainan lihakset olivat paremmassa kunnossa kuin koskaan. Tämän jälkeen palasimme normaaliin viikko-ohjelmaan, hyppääminen on sujunut noista kisoista lähtien hyvin ja Chaina on jättänyt katselemisen kokonaan. Tasaisella se on liikkunut kivasti, rentona ja pehmeänä edestä.

Kävimme Ainossa myös kisoissa, vaikka tulos ei ollutkaan paras mahdollinen. Pääsimme kuitenkin nostamaan tasoa takaisin alkukauden tasolle, ja mikä oli tärkeintä, meno tuntui helpolta ja korkeus pieneltä. Usein kisoissa ensimmäinen luokka menee siihen että pyrin hengittämään ja pääsen pois radalta enkä saa ratsastettua ollenkaan. Nyt muistin rentoutua ja ratsastaa läpi ensimmäisen radan, ja mikä tärkeintä nauttia siitä.Kuukauden lopussa kävimme Mikon valmennuksessa, ja hyppääminen oli jälleen hauskaa. Tehtävät eivät ollut millän tavalla helppoja, mutta saimme suoritettua ne hyvin. Tämä toi vaan lisää itsevarmuutta, ja mikä tärkeintä, tällä tehtävällä huomasi kuinka paljon paremmin pystyn vaikuttamaan jälleen Chainaan. Tämän huomasi myös kouluvalmennuksessa, vaikka Chaina prostestoi kerran kun joutui työskentelemään enemmän, tilanne meni nopeasti ohi ja sen jälkeen se työskenteli entistä paremmin.

Viime kuukauden tavoite jatkaa löytyneen rentouden ylläpitoa on onnistunut paremmin kuin osasin toivoa. Huomio ryhdistä ei sen sijaan ole toteutunut yhtä hyvin, ja tämän pyrinkin muistamaan ensi kuussa. Olemme säännöllisesti myös treenanneet isommassa laukassa työskentelyä ja tämä jatkuu myös meillä, sillä se helpottaa esteradalla huomattavasti kun iso laukka säilyy läpi kaarteen. Kisoje ensikuulle ei ole tulossa montaa sillä olen lähes kaikki viikonloput töissä, ja viimeisenä viikonloppuna lähden Albaniaan lomalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti