keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Lyhyt lokakuu ratsastuksellisesti

Lokakuu oli meille ratsastuksellisesti lyhyt sillä olin alkukuun lomalla Albaniassa. Chaina sai tuolloin pienen hyppyloman, mutta on muuten kuitenkin liikkunut täysin normaalisti vaikka olinkin itse poissa. Kuten kirjoitinkin tuon loman jälkeen, on ensimmäinen ratsastus aina mielenkiintoinen pienenkin tauon jälkeen. Toisaalta nuo tauot tekevät itselle aina hyvää, sillä omaan hevoseen ja sen tapoihin nopeasti, jolloin hevosen vikoja rupeaa korjaamaan aivan huomaamattaan ja sitä katsoo samoilla silmillä. Nytkin tuon tauon jälkeen mielessä oli mitä kaikkea Chainassa pitää lähteä kehittämään, ja jo nyt osa noista asioista on kadonnut mielestä, mutta onneksi ne löytyvät kirjoitettuina jolloin niihin on helpompi kiinnittää huomiota. Siinä missä ensimmäinen ratsastus on itselle hieman haastavaa, on se kuitenkin tehokasta ja omat sekä hevosen virheet ja heikkoudet huomaa paremmin.Reissun jälkeen olemme päässeet hyppäämään kuitenkin hyvin, ja Chaina on ollut todella kiva hypätessä. Sitä on hieman jännittänyt erikoisesteet, jonka takia olemmekin hypäänneet niitä ahkerasti ja viimeksi se hyppäsi todella hienosti, harmi etten saanut tästä videota. Viime viikkoiset hyppäämiset lupasivat jo todella hyvää, ja tehtävät olivat meille todella hyviä useilla kaarevilla linjoilla ja erilaisilla sarjoilla ja Chaina ei kertaakaan jäänyt pohkeen taakse. Kuu on ollut myös poikkeukellinen siitä että meillä ei ole ollut kisoja yhtään sillä olen loman jälkeen ollut HIHS:iä lukuunottamatta töissä, mutta onneksi ensi kuussa meillä on vielä kahdet kisat ennen seuraavaa lomaa.

Chaina on ollut todella kiva ratsastaa, letkeä ja rento. Ajoittaisia haasteita meillä on ollut muodon kanssa vastustelun kanssa, nämä hetket ovat onneksi lyhyitä, mutta niiden takia gramaanit ovat jälleen tulleet hieman enempään käyttöön. Näin on tapahtunut aiemminkin, ja yhtäkkiä tilanne jälleen paranee, ja usein nämä liittyvät siihen että Chaina sisäistää yhden asian jolloin toinen asia menee hetkeksi taaksepäin jonka jälkeen tilanne on jälleen parempi. Nyt kehitys on tapahtunut oikeassa laukassa, se on jopa muuttunut monessa tilanteessa vasempaa paremmaksi ja on tasaisella nyt parempi ratsastaa kuin ikinä ennen ja se polkee siinä nyt todella kivasti. Treenasimme myös Mikon kurssilla ollutta puomitehtävää, ja muutaman toiston jälkeen tamma ei kertaakaan vaihtanut laukkaa.

Ensi kuu tulee menemään nopeasti, mutta lomaan asti on tarkoituksena treenata ahkerasti kisojen lisäksi. Tarkoituksena on tehdä puomeilla paljon töitä, sillä niiden avulla ratsastukseen saa paljon lisää ideoita ja ne piristävät myös Chainaa huomattavasti. Näiden lisäksi huomio on vain perusratsastuksessa, ja siinä että hevonen kulkee koko ajan ohjan ja pohkeen välissä ilman että lähtee vastustamaan tätä, sillä tämä on avaimena myös tasaiseen muotoon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti