perjantai 29. joulukuuta 2017

Ei niin mukavia asioita

Tapaninpäivänä mennessäni tallille oli vastassa hieman kurjempi yllätys kun Chainan vasen takajalka oli vuohisen kohdalta turvonnut. Ratsastin Chainalla kuitenkin askellajt kevyesti läpi, jotta tuntisin ja näkisin miltä tamma tuntuu. Ontumista ei näkynyt,  mutta muutamia ajoittaisia tahdituksen askelia oli huomattavissa muutaman kerran. Jalka ei laskenut liikutuksesta, mutta ei myöskään pahentunut mutta päätin heti varata ajan seuraavana päivänä klinikalle, etenkin kun suunnitelmissa oli myös vuosikontrolli. Toivottavasti nämä pystyttäisiin tekemään nyt samalla ensi viikolla kun klinikalle lähdetään.

Jalka Tapaninpäivänä


Eilen katsoin liikkeen parilla ympyrällä liinassa, tilanne oli varsin samanlainen; ei ontumista ja ulkona jalkana ajoittaista tahditusta. Jalka oli kuitenkin eilen turvonnut myös ylempää, mutta ei arista ollenkaan. Turvotus muistuttaa kovasti viime vuotista jännetupintulehdusta, saa nähdä onko arvio oikea. Mielenkiintoista tässä on myös se että ennen tätä ennen Chaina oli viikon kevyellä liikunnalla, joten onko tämä tullut myöhässä rasituksesta, vai onko kyseessä voinut olla esimerkiksi liukastuminen tarhassa, sillä tällä hetkellä ulkona on todella liukasta ja tammat välillä myös revittelevät enemmän tarhassa. Pääasia että jalka saataisiin kuntoon, ja etenkin ettei kyseessä olisi mitään vakavaa.

Chaina saa nyt olla täysin liikkumatta maanantaihin asti jolloin katson sitä liikkeessä uudestaan, jotta tiedän miltä tilanne näyttää ennen keskiviikon klinikka aikaa. Nyt olen kylmäillyt jalkaa päivittäin, ja lisäksi öisin jalassa on lämpöpinteli näin ensihätään. Tänään jalka ei enää ollut yhtä turvonnut kuin eilen, mutta mielummin otan muutaman päivän varuiksi jotta tilanne ei pahenisi. Onneksi ensiviikko tulee nopeasti ja tilanteeseen saadaan selkeys, siihen asti jatkan kylmäilyllä ja Chainan rapsuttelulla.

Ja eilen pahempana kun turvotus oli jo ylhäällä.


6 kommenttia:

 1. Voi ei, toivottavasti olisi vaan joku pikkujuttu. Eiköhän kun ei sen kummempaa ontumista ole eiköhän turvotuksen miltään ihan älyttömältä näytä.
  Hyvää tuutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tätä, nyt on turvotus onneksi jo lähes kokonaan poistunut, mutta onneksi ensi viikolla saadaan vielä asiaan varmistus.
   Hyvää uutta vuotta myös sinne!

   Poista
 2. Voi harmi :( Toivottavasti ei ole mitään vakavaa, pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tätä, ainakin nyt jalka näyttää paremmalta mutta liikkeessä en ole katsonut ollenkaan.

   Poista
 3. Voi ei! Tsemppiä!

  Meilläkin oli joku kuukausi takaperin hevosen jalassa mysteerinen turvotus, joka laski kyllä kylmäyksellä hyvin. Varuiksi tosin pyydettiin ell ultraamaan, kun pelkäsin jännevammaa. Onneksi ei ollut, oli pelkkä kolhu vain. Toivottavasti teilläkin olisi "vain" kolhu tms., eikä mitään isompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tätä, ainut mikä huolestuttaa on se että muistuttaa viime vuoden jännetupintulehdusta jonka takia haluan varmistaa vielä klinikalla asian. Nyt turvotus on onneksi lähtenyt lähes kokonaan, mutta mielummin nämä asiat ottaa turhan varovasti että ei tule seurauksia. Onneksi teillä ei ollut mitään vakavaa niin saa olla hyvin mielin :)

   Poista