sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Hyppääminen on vaan niin hauskaa

Torstaina meillä pienen tauon jälkeen hyppäämistä. Lomani aikana Chaina oli kerran päässyt puomi/kavalettitunnille jossa sillä oli todella hauskaa, mutta hyppäämisestä oli parin viikon tauko. Chaina on ollut loman jälkeen todella kiva ratsastaa, letkeä ja todella energinen. Tähän varmasti vaikuttaa hieman kylmenneet ilmat, sillä Chaina on talvella aina hieman energisempi kuin kesällä johtuen juuri viileämmistä ilmoista.
Aloitimme hyppäämisen pienellä linjalla jonka väli oli noin 22metriä, tarkoituksena tulla väli alkuun seitsemällä askeleella. Chainan kanssa tämän tyyppiset tehtävät ovat kohtuun helppoja sillä se lyhentää laukkaa hyvin sekä ottaa pidätteet hyvin vastaan. Etukäteen mietin kuitenkin onko tämä tehtävä hieman haastava, sillä tauon jälkeen Chaina voi olla hieman energinen jolloin tehtävä on huomattavasti vaikeampi. Nyt Chaina malttoi kuitenkin kuunnella hyvin, ja askeleet tulivat helposti. Toisessa suunnassa meillä oli 18metrin linja jota tulimme alkuun viidellä askeleella, ja kuten aiempikin linja sujui tämäkin ihan hyvin.

Linjojen jälkeen lisäsimme tehtävään yksittäisen okserin lävistäjällä sekä sarjan, joille tulimme koko ajan normaalissa laukassa. Chainan kanssa lyhentäminen on aina helppoa, mutta usein haaste itselleni on sen jälkeen se, etten ratsasta enää laukkaa normaalisti eteen jolloin rytmi on liian hidas radan hyppäämiseen. Kokoaminen auttaa Chainaa kuitenkin rentoutumaan, ja laukat olivatkin muutaman kerran jälkeen todella hyvin tasapainossa hypyn jälkeen eikä ristilaukka ollut ongelmana. Minun on myös opittava muutamaan rytmiä paremmin, ja saada laukka nopeastikin eteen jolloin tälläiset tehtävät ovat hyvää treeniä itselleni jotta pystyn myös kisoissa reagoimaan nopeammin jos tehtävä niin vaatii.
Kokoamisen onnistuttua muutimme 18metrin välin normaaliksi neljäksi askeleeksi ja toisen välin alkuun kuudeksi, ja myöhemmin viideksi askeleeksi. Pyrin keskittymään siihen että käteni pysyy rentona, sekä hypyt pysyvät keskellä estettä eivätkä painaudu oikeaan reunaan kuten helposti käy. Chaina otti pidätteet hyvin vastaan, mutta tunsin koko ajan kuinka se puri hieman kiinni jatkuvasti eikä ollut täysin rento suustaan jolloin se vastustaa pidätteitä puremalla hieman kuolaimeen kiinni. Tätä ei ole tasaisella nähtävissä, mutta varasin sille nyt jo raspauksen sillä epäilen että hampaissa on hieman sanottavaa. Chaina on viimeksi raspattu elokuussa joten isompaa ei pitäisi olla, mutta sillä on aina ollut pieniä piikkejä puolen vuoden välillä jolloin mielummin hieman lyhennän väliä ja katsotaan mikä on tilanne. Seuraavalla kerralla väli voi taas olla kuukauden pidempi jos nyt näyttää hyvältä. Chaina ei kuitenkaan tyypillisesti pure kuolaimeen noin paljon kiinni, toki tähän voi vaikuttaa myös taukoa, mutta mielummin olen hieman varovainen ja tarkistan tilanteen ajoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti