lauantai 16. joulukuuta 2017

Vuoden viimeiset hypyt, hyvillä mielin hyppylomalle

Torstaina vuorossa oli vuoden viimeinen estevalmennus, ja nyt Chaina saa jäädä noin kuukauden hyppylomalle. Edellisenä päivänä olin mennyt itsenäisesti paljon kavaletteja, sillä halusin Chainan hieman rentoutuvan suustaan "hyppyjen" välissä. Ajoittain tämä tuntui keskiviikkona jo mahdottomalta, mutta useamman toiston jälkeen Chaina rupesi hieman rentoutumaan suustaan ja tämä näkyikin torstaina. Chaina oli paljon parempi kuin viime viikolla, mutta olen silti tyytyväinen että raspaus on varattu ensiviikkoon jotta suu saadaan taas priima kuntoon.
Aloitimme yksittäisellä pystyllä jota oli tarkoitus vain tulla rennosti, tosin ensimmäisellä kerralla nypin laukkaa aivan turhaan sillä ajattelin Chainan katsovan alla olevia laatikoita kuten se on välillä tehnyt. Nyppiminen on aivan väärä tapa tähän, mutta ensimmäisellä kerralla se tapahtuu helposti kuin luonnostaan jonka jälkeen muistan rentouttaa itseni. Toisella kerralla rytmi oli jo hieman rennompi, mutta haasteenani oli saada kunnon lähestyminen esteelle, sillä meinasin tulla koko ajan liian vinossa pystylle. Kuten näkyy, usein olimme hieman liian kaukana ja hyppy oli hieman hidas ja jäi leijumaan esteen päälle sillä laukka ei rullannut tarpeeksi. Ensimmäisen esteen jälkeen sain aina herätettyä itseni ja Chainan, jonka jälkeen laukka rullasi paremmin ja lähestymiset onnistuivat muille paremmin.

Suhteutettu linja sujui hyvin joka kerta, ensimmäinen väli oli 17,5m joka tuli helposti, ja nyt pysyimme myös hieman paremmin sarjalla keskellä kun keskityin pitämään painoa enemmän vasemmalla. Positiivisinta oli kuitenkin se kuinka hyvin kaareva viiden askeleen linja sujui, sillä loiva kaarre oikealla on meille kaikista haastavinta mutta nyt pysyimme varsin keskellä ja laukka rullasi jokaisen linjan ja kaarteen läpi hyvin. Viimeinen 18m suora jäi hieman ahtaaksi molemmilla kerroilla, mutta Chaina tuli kuitenkin hyvin takaisin, minun olisi tullut vain muistaa ottaa pidäte hieman aiemmin jotta viimeinen askel olisi ollut rennompi.
Tähän on todella hyvä lopettaa hyppykausi ja antaa Chainalle pientä lomaa. Toisaalta se harmittaa tässä kohtaa kun nappulat ovat vihdoin alkaneet löytyä, ja mikä kaikista hienointa, laukka on alkanut vaihtumaan todella hyvin kaarteissa vaikka toki treenattavaa vielä riittääkin. Hyppytauko tekee kuitenkin todella hyvää, sillä Chaina on hieman etupainoinen tällä hetkellä hypyissä mitä se ei pitkään aikaan ole ollut, ja mikä suurimpana, hypyt eivät ole niin teräviä kuin haluaisin. Lomailu ja kevyempi liikunta tekee sille varmasti hyvää, kuten myös se että se saa tehdä muutakin kuin liikkua maneesissa rankasti työskennellen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti