perjantai 26. tammikuuta 2018

Jokaisen ratsastuskerran tavoite

Kuten joku kerta tässä mainitsin, on Chaina ollut hieman haastava aina välillä ratsastaessa sen vastustellessa vasenta kierrosta. Olen lähtenyt ratsastaessa pohtimaan erilaisia syitä tähän, ja tarkemmin tunnustellessa muutamia selkeitä syitä onkin löytynyt. Kaksi selkeintä syytä ovat se, että Chaina ei ole rehellisesti pohkeen ja ohjan välissä ja käännän sitä liikaa sisäavuilla unohtaen ulkopohkeen josta se ärsyyntyy, ja toinen syy on se että ravin tai laukan liian pieneksi josta Chaina ahdistuu.

Chainan korvat kuvastavat paljon sitä kuinka paljon se keskittyy, jos ne ovat sivuilla se on hyvin avuilla ja rentoutunutOlen jos joskus aiemminkin kiinnittänyt ajoittain huomiota siihen, että Chaina ei ole aina täysin rehellisesti molemmilta puolilta tasaisesta kuolaimilla vaan on hieman toisesta suupielestään kiinni. Erityisesti hypätessä tämä on tuntunut selkeämmin, ja muistan kuinka viime syksynä Mikko totesi ratsastessaan Chainalla että tamma onkin ulkoisesti tasainen edestä mutta selässä huomaa kuinka se ei anna periksi toiselta puolelta. Heti kun tamman saa irti molemmista suupielistään se on todella kiva ja kevyt kädelle, ja toisaalta jos siltä ei vaadi mitään ihmeellisyyksiä se on myös tilanteessa jossa toinen puoli ei anna periksi niin yllättävän mukava.

Nyt kun olen tiedostanut meidän isoimpia ongelmakohtia, on tavoitteeni jokaista ratsastusta kohden selventynyt entisestään. Olen aina halunnut lopettaa ratsastuksen loogisesti niin että hevonen on rento ja tyytyväinen, ja vaaditut tehtävät on saatu suoritettua hyvin. Nyt painopisteeksi on noussut se, että hevonen on täysin ohjan ja pohkeen välissä niin että on irti molemmilta puolilta ja liikkuu rehellisesti eteen. Erityisesti laukassa erilaiset vastalaukat ovat toimineet tässä tehtävässä loistavasti, sillä näin Chaina saa jumpata samalla ja vastataivutuksessa löytää tasapainonsa jolloin se pehmenee edestä. Etunä tässä on se, että sen jälkeen myös myötälaukka on paljon parempi ratsastaa, ja Chaina on ollut laukassa todella mukava ja hyvä ratsastaa.

Miten niin laihtuskuurin tarpeessa :D


Ravissa erilaiset myötä- ja vastataivutukset vuorotellen tekevät samaa, ja hevosen pitää kuunnella jatkuvasti mikä on seuraava tehtävä. Chainan kanssa tehtävien vaihtelu on muutenkin hyvä tapa, sillä se rupeaa todella helposti liioittelemaan liikkeitä ja esimerkiksi poikittamaan liikaa. Sen jälkeen kun ratsastuskerran tehtävä sujuu niin että olen siihen tyytyväinen, haluan lopettaa ratsastuksen isoon rentoon laukkaan jossa Chaina polkee alleen ja pysyy suorana. Tämän jälkeen pyrin loppukeventämään pidemmässä muodossa, jossa tamma saa venyttää itsensä eteen alas mutta kuitenkin niin että odottaa ravissa eikä hiihdä eteenpäin kuten helposti tekee.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti