keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Kahden vuoden muodonmuutos


Nyt helmikuun alusta tulee kaksi vuotta siitä kun Chaina astui ensimmäisen kerran Suomen kamaralle, ja ajattelin että olisikin hauska vertailla hieman kuvia tuosta ajasta tähän päivään. Vaikka aika ei ole kovinkaan pitkä, on muutosta tapahtunut hevosessa etenkin tuohon alkuun nähden. Ulkonäön lisäksi huomattavasti suurempi muutos on kuitenkin tapahtunut hevosen ratsastettavuudessa, joka on parantunut huomattavasti. Chainan kanssa on ollut alusta asti ilo työskennellä, mutta jos nyt menisin sen selkään ja se olisi samanlainen kuin tullessaan olisi järkytys varmasti suuri. Todellisuudessa emme tuolloin tienneet yhtään kuinka paljon hevonen tulee muuttumaan tasaisella, ja se on yllättänyt kaikki positiivisesti kehityksellään.

Uusimmat ja vanhimmat ratsastuskuvat Chainasta


Hypätessä Chaina on ollut koko ajan mukava ja kiva, mutta nyt sen ratsastettavuus on parantunut huomattavasti ja kun itse on oppinut tuntemaan hevosen, on ratsastus sitä kautta helpottunut. Alkuun yksi Chainan isoimpia haasteita oli sen löysät takapolvet, ne eivät menneet sijoiltaan mutta lonksuivat paljon pienillä kaarteilla. Ajattelin että se on tapa jonka kanssa pitää vain oppia elämään, sillä tuon ikäinen hevonen ei pysty muuttamaan opittua tapaa, mutta niin vain kävi että polvet ovat parantuneet huomattavasti ja löysyys kadonnut. Vaikka laukat välillä kaarteissa rikkoontuvatkin vielä, on se osittain vielä opittua tapaa eikä polvien piikkiin laitettavaa, sillä tasaisella tämä ei ole ongelma.

 Ensimäinen video Suomesta

Kuten ylläolevasta videosta näkyy, olen todella kiitollinen että olemme menneet tuosta hetkestä eteenpäin. Chaina oli tuolloin ollut hieman alle kaksi viikkoa Suomessa, ja nyt ratsastus alkoi jo aavistuksen sujumaan... Muistan kuinka vaikeaa minun oli alkuun istua sekä ravissa että laukassa, ja keventelinkin aina välillä ettei Chaina pääsi hieman rentoutumaan kun en hölskynyt selässä. Chainaa katsoessa huomaa myös varsin suuria muutoksia, kaula ja vatsa ovat kasvaneet huomattavasti. Muistan kuinka kutsuimme sitä alkuun hieman mäyrökoiraksi, enkä yhtään ihmettele, pitkä selkä ja ilman lihaksia pitkän kaulan takana ei ole kovin hohdokas näky.

Ensimmänen video Chainasta, tämä lähti valmentajalle ja äidille Suomeen jotta pystyin näyttämään mitä hevosta haluan kokeilla uudestaan seuraavana päivänä
        

Ei mikään kaunein, mutta silloin jo niin rakas
Chainan toinen päivä Suomessa, tämä siltä hyvältä hetkeltä kun se hetkeksi rentoutui, alussa olevat kuvat taas kertovat totuuden millainen se oli suurimman osan ajasta

Heinäkuu 2016, Chaina rupesi saamaan todella hyvin massaa kesällä

Joulukuu 2016

Heinäkuu 2017
Tammikuu 2018

Kuten kuvista on nähtävissä, on Chainalle tullut myös hieman ylipainoa tuosta hetkestä kun se Suomeen saapui. Välillä sitä on saatu laihdutettua sopivaksi, mutta pienet lomat ovat kerryttäneet massaa nopeasti vatsan alueelle. Nyt taas tavoitteena on saada masua hieman pienemmäksi, mutta omaan silmään Chaina näyttää huomattavasti paremmalta hieman pyöreämpänä kuin kuivana. Tähän vaikuttaa myös tamman rakenne, kun se on pitkä joka suuntaan, saa pieni pyöreys sen näyttämään huomattavasti kompaktimmalta. Alkuun massaa oli myös pakko saada jo pelkästään sen takia, että se pystyisi kasvattamaan lihasta ympärilleen, ja kun vertaa kuvaan heinäkuulta 2016 on ero jo valtava tuossa ajassa kun Chaina on saanut pientä pyöreyttä. Aivan kuten heti alkuun jo sanoin, ei kuvissa kuitenkaan korostu se kuinka paljon liike on kehittynyt selkään, miten paljon sen ratsastettavuus on parantunut ja kuinka paljon paremmin tamma osaa itsenäsä tasapainottaa. 


Tämä kuva on ensimmäisistä yhteisistä kisoistamme, ja jotenkin tykkään tästä kuvasta todella paljon Ei kommentteja:

Lähetä kommentti