maanantai 8. tammikuuta 2018

Tavoitteet vuodelle 2018

Tavoitteiden asettaminen on itselleni samanaikaisesti haastavaa, mutta myös hyödyllistä. Tavoitteiden avulla on jotakin selkeää mitä kohti pyrkiä, mutta vastaavasti niitä on välillä haastava asettaa sillä vuosi on pitkä aika. Tavoitteet voivat muuttua helposti vuoden edetessä, aivan kuten meille kävi tänä vuonna mutta tällöin asetan uusia tavoitteita, jotta tavoite jota kohti pyrkiä on realistinen. Tällä hetkellä tälle vuodelle ei ole erityisiä suunnitelmia tiedossa, tarkoituksenani on panostaa opiskeluihin jotta saisin tehtyä graduni mahdollisimman pitkälle, muut opiskelut saan suoritettua jo tämän kevään aikana niin että jäljelle jää vain työharjoittelu ja gradu.

Kuvat toissa joululta, josta on onneksi jo tapahtunut huomattavasti kehitystä


Tavoitteena on tänä vuonna päästä kisamaan edellisvuotta hieman enemmän, toki työt rajoittavat aina kisoihin pääsyä, aivan kuten korkeat kisamaksut. Kisaaminen olisi tarkoitus aloittaa helmi- maaliskuussa riippuen siitä kuinka hyppääminen joululoman jälkeen sujuu. Tavoitteenani on päästä nyt tällä kaudella hyppäämään vihdoin 120-luokkia ja saada rutiini tähän korkeuteen. Joulukuussa tämä oli täysin realistinen tavoite, ja toivon että hyppääminen sujuu nyt yhtä hyvin kuin ennen taukoa.

Tasaisella tavoitteena on Chaina suoristumaan ja löytämään tasapainonsa yhä paremmin, ja olemme tässä hyvässä vauhdissa. Vastalaukat onnistuvat jo hyvin pienemmilläkin kaarteilla ja laukkaa polkee hyvin alle. Tämä on näkynyt myös hypätessä jossa risti- ja vastalaukat ovat korjaantuneet huomattavasti, ja nyt tänä vuonna tavoitteena on löytää sama sävel myös kisoissa, jossa jännitys vaikuttaa aina hieman laukan laatuun. Tavoitteena onkin saada laukka pyörimään paremmin pienissä kaarteissa tasaisella ja hypätessä, sillä tämä on yksi iso heikkous meille vielä.

Tasaisella lisäksi Chainan tuli kantaa itseään hieman paremmin, sillä erityisesti alkuverryttelyssä huomaan usein kuinka kannan sitä turhaan jolloin se luottaa siihen että pidän sen ryhdissä. Tämä onkin asia johon minun tulee itse keskittyä hyvin paljon ratsastaessa, sillä rupean helposti kantamaan Chainaa huomaamattani. Tähän liittyen tavoitteena on myös vähentää apuohjien käyttöä entisestään, sillä välillä huomaan kuinka Chaina lähtee itse hakemaan niiden tuntumaa jotta pääsisi helpommalla. Apuohjista on ollut suuri apu minulle kun Chainan tasapainoa on lähetetty kehittämään, mutta pikkuhiljaa minun tulee osata ratkaista ongelmat myös ilman niitä ja mennä pois mukavuusalueelta jossa asiat vaikeutuvat jälleenhetkeksi. Vuoden mittaan tulee varmasti paljon uusia tavoitteita, mutta koen että näiden perusteella on jo helppo lähteä suunnittelemaan ja rakentamaan tulevia treenejä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti