sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Vuoden ensimmäiset esteet

Torstaina meillä oli vuorossa vuoden ensimmäinen estevalmennus, ja tiesin että tulos voi olla mitä tahansa. Viime vuonna ensimmäinen kavaletti tunti oli varsinainen taistelu, mutta tänä vuonna pääsimme onneksi huomattavasti helpommalla. Chaina oli innoissaan, mutta malttoi kuitenkin kuunnella hyvin eikä ollenkaan purrut kuolaimeen kiinni esteelle tullessa. Haasteena lähinnä olikin se, että se ei ollut esteiden välissä niin hyvä ratsastaa, mutta siihen nähden että olemme viimeksi hypänneet joulukuussa olen enemmän kuin tyytyväinen tunnin lopputulokseen.

Hyppäsimmekin nyt tauon jälkeen helppoa kivaa jumppaa, ja kahta yksittäistä estettä pienillä korkeuksilla jotta hevoset pääsevät takaisin rytmiin. Hieman tyhmästi ensi viikolla minulla jää valmennus välistä, mutta sen jälkeen minunkin pitäisi päästä töiden suhteen normaaliin rytmiin. Lisäksi etukäteen hieman pohdin miten vasen laukka nyt rullaa, mutta ongelmia sen suhteen ei ollut, etenkin kun laukka sai vain rullata eteenpäin. Tauon positiivisen vaikutuksen huomasi myös hevosessa, se oli skarppi ja selvästi menossa hieman enemmän myös ylöspäin niin ettei maannut lavoillaan yhtä paljon, vaikka todellisen tunteen saa paremmin vasta sitten kun esteet hieman nousevat sillä nyt niiden yli voi lähinnä astua.

Aloitimme yksittäisellä pystyllä jota tulimme hieman kuin isolla ympyrän kaarella. Kuten arvata lähes saattoi, alkuun ratsastus oli varsinaista käsijarru päällä menoa ja nypin turhia askeleita. Oikea kierros aiheutti myös sen, että laukka oli laskeutumisen jälkeen ristiä, vaikkakin sain sen kaarteessa korjattua. Kuten videosta näkyy hyvin, teen selässä aivan kaikkea liikaa sen sijaan että muistaisin vain odottaa tulevaa pientä pystyä. Okserille sain pidettyä rytmin parempana, ja ensimmäisellä kerralla Chaina hieman innostuikin esteen jälkeen mikä näkyi ylimääräisinä vaihtoina. Hypyt olivat kuitenkin okserille parempia kun laukka oli rennompaa ja käteni rennompi.
Jumppa sujui joka kerta ongelmitta, ja ne ovatkin Chainan kanssa helppoja sillä se odottaa väleissä hyvin. Isoin haaste onkin esteen jälkeen oleva tiujempi kaarre, mutta ne sujuivat nyt harvinaisen hyvin. Videolla ei näy ensimmäisen kerran kaarretta, sillä vaihdoista, ristilaukasta ja pomppimisesta huolimatta kerkesin saada laukan tasapainoon ja kuntoon ennen kaarretta, jonka jälkeen oikean laukan kaarre sujuikin myötälaukassa.  Vaikka ylimääräisiä vaihtoja oli paljon, kuunteli Chaina kuitenkin hyvin pääsääntöisesti ja vaihdot tulivat lähinnä kaarteissa ja ennen estettä laukka pysyi tasapainossa. Tästä onkin hyvä jatkaa treenaamista, ja saada laukka sujumaan paremmin kaarteissa ja oma käsi rauhoittumaan sekä löytämäään ratarytmi ilman nyppimistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti