tiistai 6. helmikuuta 2018

Kaksi vuotta, eikä suotta

Kaksi vuotta sitten Chaina saapui Suomeen lauantai päivänä, päivää aiemmin kuin olimme kaikki kuvitelleet. En kerennyt ottamaan tammaa edes rekasta ulos kun kyyti oli paljon aiemmin perillä, mutta onneksi tallilla oltiin valmiita. Jo ensimmäisenä päivänä Chaina yllätti meidät kaikki sillä kuinka hyvin ja rennosti käyttäytyi täysin uudessa ja vieraassa paikassa. Hyvä käytös on pysynyt, eikä tammasta ole paljastunut mitään negatiivisia yllätyksiä, välillä se on kohelo tarhassa ja aina sottainen karsinassa, mutta siihen asiat sitten jäävätkin.

Kuvat tammikuulta kun lumi oli sulanut pois ja jalka ei ollut vielä turvonnut. 


Lisää kuvateksti

Tästä kahdesta vuodesta en ole hetkeäkään katunut että tulin valinneeksi juuri tuon hevosen, se on paljastunut vielä niin paljon paremmaksi ja sopivammaksi kuin ostopäätöksen hetkellä kuvittelin. Vaikka pieniä haasteen hetkiä tähän taipaleelle onkin mahtunut, on todellisuudessa meidän yhteinen elämä ollut harvinaisen helppoa. Minkään aiemman hevosen kanssa en ole selvinnyt näin vähällä vastoinkäymisten määrällä. Vaikka nyt vietämmekin vuosipäivää talutellen, voin olla jo pelkästään siitä kiitollinen, että tämä on ensimmäinen kerta kun joudun syöttämään hevoselleni sulfaa ja sillä on imppari jalassa, sillä nämä vaivat ovat kuitenkin kohtuullisen yleisiä hevosilla ja oman hevosenkin olen omistanut jo reilun kymmenen vuoden ajan.

Ja eilen kun pääsimme nauttimaan aamulla tuosta ihanasta talvisäästä. 

Chainassa on ne kaikki ominaisuudet jota hevoselta haluan. Se on seurallinen ja kiltti, jonka vuoksi sen takia on mukava puuhastella jo pelkästään maasta käsin ja Chaina nauttii harjaamisesta ja rapsuttelusta. Tämän lisäksi se on maastakäsin todella hyväkäytöksinen ja kunnioittaa ihmistä, se ei tule päälle ja sen voi antaa kelle tahansa pideltäväksi kun se ei tee yhtään mitään. Ratsastaessa se on miellyttämisen haluinen, liikkuu omalla moottorilla ja pehmeä kädelle, sekä hypätessä imee hyvin esteelle tulematta kuitenkaan liian vahvaksi.

Chainaa etsiessä minun oli tarkoitus etsiä hevonen jonka kanssa on kivaa, ja sen asian tuo tamma täyttää joka kerta. Vieläkin jaksan välillä hämmästellä kuinka kivuttomasti kaikki on loppujen lopuksi sujunut tuon ison jättiläisen kanssa, sillä kokeillessa aika on kuitenkin lyhyt ja päätös syntyy nopeasti. Uudessa ympäristössä kaikki voi muuttua aivan toisenlaiseksi, etenkin kun ratsastajan taso laskee. Näin ei ole kuitenkaan käynyt, vaan tamma on vain muuttunut yhä miellyttävämmäksi täällä, enkä usko että olisin voinut löytää yhtään sen parempaa hevosta minulle. Muistan sen onnen tunteen kun tuo hevonen tuli Suomeen, ja tuo tismalleen sama onni, nyt vain jopa vieläkin suurempana, täyttää minut kun ajattelen tuota hevosta ja miten hyvä tuuri minulla on käynyt kun olen löytänyt juuri minulle sopivan kultakimpaleen.

Tämä kuva kuvastaa niin hyvin sitä onnen määrää kun Chaina oli vihdoin Suomessa ja pääsin ensimmäisen kerran sillä ratsastamaan. 

Pari tuntia Suomeen tulon jälkeen


Onnellinen uusi hevosen omistaja

Ensimmäinen kuva Chainasta Suomessa. Sillä oli päällään vain ohut ulkoloimi, mutta onneksi Battron vanhat loimet sopivat sille ja toppaloimi pääsi heti käyttöön. Ulkona oli todella liukasta ja tamma ilman hokkeja, mutta onneksi tallistamme on vain alle 10metriä maneesiin jolloin pääsimme sinne helposti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti