sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Suunnitelmat uusiksi...

Tämän viikon piti sisältää meille kaikkea mukavaa ja tavallisesta poikkeavaa, torstaina normaali estevalmennus jossa olisi ollut vielä mukava 13 esteen rata, ja tänään sunnuntaina koulurataharjoitukset. Torstaina hain Chainan tarhasta normaalisti, enkä huomannut mitään outoa kunnes rupesin harjaamaan etujalkoja, jolloin huomasin että oikea etujalka oli sisäpuolelta täynnä haavoja sekä turvonnut ja lämmin.

Jalka torstaina kun huomasin haavat. Kuten näkee, haavoja on useapia ja korkealla alueella...


Ulkopuolelta jalka on täysin normaali, kaikki jänteet tuntuvat, jalka ei ole ollenkaan turvonnut tai lämmin mutta sisäpuolella tilanne on toinen. Katsoimme jalan heti liikkeessä mutta onneksi Chaina ei onnu tai arista sitä ollenkaan ja liike on täysin puhdasta ja normaalia. Aloitimme heti kuitenkin sulfa kuurin tulehdukseen, ja lisäksi jalkaa nyt kylmätään kaksi kertaa päivässä, aivan kuten sidettä vaihdetaan myös. Lisäksi kävelytän Chainaa päivittäin, tänään meno oli jo aavistuksen villiä hetkittäin kun Chainasta pelkkä taluttelu on äärimmäisen turhaa ja tyhmää. Kahden päivän tallissa olon jälkeen Chaina pääsi tänään hetkeksi sairastarhaan, ja se selvästi nautti jo siitä kun pääsi kaivamaan lumikinoksia onnessaan ja syömään lunta.

Sulfan antaminen on tammalle myös oma haasteensa, sillä Chaina on normaalisti jo todella ronkeli syömään. Tämän vuoksi lääkekin pitää liuottaa veteen ja ruiskuttaa suuhun, ei siis nopeuta ollenkaan lääkitsemistä. Toivotaan että selviäisimme tästä tulehduksesta nopeasti, sillä keskiviikkona ennen loukkaantumista Chaina oli todella hyvä ja kiva ratsastaa, ja odotin innolla jo koulurataharjoituksia mutta ne jäivät nyt välistä.


Tästä näkee hyvin, kuinka ulkopuolelta jalka on aivan kuiva ja sisäpuolelta selvästi turvonnut


2 kommenttia:

  1. Mitään ajatusta mistä ovat tulleet? Eihän vain ole päässyt koira puremaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmasti ole koiran aikaansaannosta, ovat tulleet tarhassa jossa lähelläkään ei ole koiria. Haavat ovat myös aivan pinnallisia, ovat varmasti tulleet kun Chaina on riehunut tarhassa ja potkaissut itseään. Kaikki ovat sisäpuolella jalkaa joten en usko sen olevan tarhakaveri vaan Chaina itse, ja tämä ei yllätä ollenkaan minua sillä Chaina on muutenkin hieman kohelo aina ulkona jonka takia sillä on bootsitkin jalassa aina sillä muuten ruununrajat ovat aina rikki.

      Poista