perjantai 16. helmikuuta 2018

Takaisin satulassa

Maanantaina jalka rupesi vihdoin näyttämään paremmalta ja uskalsimme lopettaa sulfan syöttämisen, yöllisen animal intexin sekä taluttelun, ja siirtyä ratsastamiseen. Jalan turvitus on laskenut todella hyvin, mutta normaalilta se ei vielä näytä. Kohdat joihin Chaina onnistui saamaan haavoja ovat "kovettuneet", mutta uskon tämän korjaantuvan ajan kanssa sillä Chainalla on aina kestänyt pitkään parannella haavoja ja kun iho on ohut, ärtyy se helposti aivan kuten nytkin. 

Aloitimme liikunnan varovaisesti jotta näkisi vakuttaako se jalan paranemiseen. Näin on tapahtunut, jalka on muuttunut vain paremmaksi ja ensiviikolla Chaina pääsee jälleen isoon tarhaan kavereiden kanssa. Tällä viikolla olemmekin siirtyneet normaaliin liikuntaan asteittain, ja tamma onkin ollut todella hyvä ja kiva ratsastaa. Ensimmäisellä kerralla se meinasi olla hieman villi ja innostua liikaa, mutta nyt se on rauhoittunut ja malttaa kuunnella ilman ylimääräisiä loikkia. Jalassa on käytetty nyt pinteleitä, ja tämä viikko menty vielä öisin lämpösiteellä, mutta ensiviikolla kaikki muuttuu normaaliksi. 

Kuvat tammikuultaTänään olimme pitkästä aikaa kouluvalmennuksessa, ja Chaina näytti ajoittain kivoja pätkiä ja tuntui hyvältä. Ainakin tämän viikon perusteella tuntuu kuin se olisi muuttunut hieman paremmaksi edestä ja on ottanut tuntumaa tasapuolisemmin molemmille ohjille. Tänään jumppasimme Chainaa avoilla ja väistöillä uran sisäpuolella, ja etenkin laukassa tehtävä oli hieman haastava ajoittain kun laukat meinasivat vaihtua turhan paljon. Lopulta Chaina suoritti kuitenkin tehtävät hyvin, ja valmennuksen pystyi lopettamaan hyvillä mielin. Chainan kanssa usein haasteena on se, että se liioittelee herkästi jolloin omien apujen kanssa saa olla todella tarkka. Esimerkiksi pohkeenväistöissä ensimmäisen sivulle vievän avun jälkeen saa lähinnä keskittyä siihen että väistö ei mene takapää edellä tai niin voimakkaasti sivulle että ravaaminen tai laukkaaminen muuttuu hankalaksi. 

 Tiedä sitten auttaako tähän pieni loma vai viime viikolla ollut hieronta, mutta pääasia että hevonen tuntuu hyvältä ja tekee mielellään töitä. Viime viikkoinen hieronta tulikin varmasti tarpeeseen, sillä Chaina oli erityisesti vasemman puolen pepusta jumissa ja hieman muualtakin. Hierojan mukaan jumit eivät olleet olleet pitkään, joten on hyvinkin mahdollista että ne ovat syntyneet samaan aikaan kuin jalan haavat jos Chaina on riehunut tarhassa enemmänkin. Jumit saatiin kuitenkin avattua hyvin, ja nyt kun pääsemme taas liikkumaan kunnolla voidaan siirtyä normaaliin hierontarytmiin. Chainaa on aina niin hauska seurata hieronnassa; kun jokin paikka on selvästi jumissa se astuu askeleen sivuun, kun jumi rupeaa aukeamaan se rupeaa nojaamaan hierojaa vastaan jonka jälkeen se rupeaa hieromaan ylähuulella kaikkea minkä löytää päänsä lähettyviltä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti