sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Haastavia mutta todella hyödyllisiä tehtäviä

Torstaina vuorossa oli jälleen hyppäämistä, tällä kertaa meille haastavalla mutta sitäkin hyödyllisemmällä radalla. Chainahan on hyvin vino oikealle, ja erilaiset kaarevat suhteutetut linjat sekä esteiden vasen reuna seinässä kiinni ovat meille haastavimpia tehtäviä. Tällä kertaa radalla olikin molempia, ja juuri näistä tehtävistä tarvitsemme mahdollisimman paljon harjoitusta jotta ne muuttuvat meille helpommiksi.

Aloitimme yksittäisellä pystyllä joka oli seinässä kiinni, ja jonka alla oli lippu. Chaina ei ole tällä hetkellä katsonut mitään esteiden alla olevaa, mutta sen sijaan nyt tunsin selkään selvästi kuinka se muutaman ensimmäisen hypyn aikana jännittyi mutta onneksi tämä ei koskenut enää muita esteiden alla olevia asioita tai muutaman toiston jälkeen myöskään lippua. Tehtävien haastavuus näkyiki kuitenkin siinä kuinka paljon enemmän Chainalla ilmeni ristilaukkaa kaarteissa ja esteiden välissä. Toisaalta nämä tehtävät antoivat paljon ideoita puomi ja kavalettitason tehtäviin, jotta pystyn parantamaan näitä myös itsenäisillä ratsastuksilla.

Positiivista puolestaan oli, että laukka eteni nyt paremmin kaarteissa ja kisoista oppineena ratsastin enemmän eteen kuin taakse esteen edessä jolloin ponnistuspaikat olivat parempia emmekä tulleet radoilla liian juureen. Haastavimmaksi tehtäväksi ajattelin meille s-kaarella olevat kolme hyppyä väliin tullen viisi ja neljä askelta. Välissä Chaina oli tasapainoton, mutta kuitenkin tarpeeksi pohkeiden välissä jotta tehtävän sai tultua suunnitellusti, ja etenkin jälkimmäinen lyhyempi vasen kaarre tuli jo paremmin sillä se on Chainalle helpompi. Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että laukka oli eteenpäin menevää välissä enkä lähtenyt liikaa säätämään ja nyppimään siihen ylimääräisiä askeleita jotta laukka olisi paremmassa tasapainossa, mutta muuten meno huomattavasti epätasaisempaa. Chainan kanssa haaste on juuri siinä että löytää sopivan tasapainon sen tasapainottamisen ja etenemisen välillä. Chaina on itse rennompi kun saa mennä ristilaukkaa, mutta tosiasiassa emme pysty menemään kovinkaan teknisille tai korkeille radoille jos en saa sitä paremmin oikean pohkeen ympäri.


Se mikä puolestaan radassa oli yllätti minut, oli meille sen haastavin tehtävä; viimeinen linja. Suoralla viisi askelta sarjalle, kaikkien ollessa kiinni seinässä. Vaikka pääsin tulemaan sarjalle hyvin, oli sen b-osa sen verran lähellä lyhyttä sivua, että Chaina halusi jo sarjan ensimmäisellä osalla painua oikeaan reunaan ja lopetttaa etenemisen. Tämä näkyy hyvin siinä kuinka hyppy lähtee hieman hitaasti ja empien. Toistolla puolestaan tunsin selkään kuinka itse hyppy kaarteesta meinasi jäädä hitaaksi, mutta onneksi olin pohkeella nopea joten tämä ei kerennyt näkymään isommin hypyssä. Sarja sujui paremmin tällä kertaa, mutta en saanut siihen silti niin hyvää tuntumaa kuin olisin halunnut. Toisaalta tähän oli hyvä lopettaa sillä nyt Chaina oli kuitenkin parempi, ja tiedän liian monella toistolla tilanne olisi helposti lähtenyt menemään huonompaan suuntaan. Vaikka valmennuksessa oli paljon kehitettävää, olen kuitenkin tyytyväinen valmennukseen. Etenimme hyvin ja vaikka tehtävät olivat vaikeita, saimme suoritettua kaikki kerralla ilman suurempia epäonnistumisia vaikka laukan kanssa olikin haasteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti