maanantai 12. maaliskuuta 2018

Kisakausi avattu hyvillä mielin

Lauantaina pääsimme avaamaan vihdoin kisakauden RidersInn:ssä jossa marraskuussa myös lopetimme kauden. Luokkina olivat tutut ja turvalliset 100cm ja 110cm, ja täytyy sanoa että molemmat korkeudet tuntuivat kyllä todelta pieniltä ja radat alkukauteen nähden sopivan simppeleiltä,  siis mitä mukavin kauden aloitus. Chaina oli oikeastaan yhtä hyvä kuin kotona ratsastaa, eikä sillä näkynyt kisatauko ollenkaan, ja hämmästyksekseni omat hermoni olivat myös kasassa eikä isompaa kisäjännitystä ollut vaikka viime kisoista oli aikaa neljä kuukautta.
Verryttelyssä Chaina oli rento ja kuunteli hyvin ja radalle pystyi lähemään hyvin mielin. Ykköselle sain hyvän lähestymisen, mutta pitkä linja kakkoselle tuotti radan suurimman epäonnistumisen. Paikka ei ollut hyvä ja itse ajattelin ottaa vielä yhden ylimääräisen askeleen, mutta Chaina päättikin ponnistaa jolloin en kerennyt hyppyyn mukaan. Tämän jälkeen sain kuitenkin rytmistä kiinni ja laukka ja ponnistuspaikat tulivat paremmin. Perusrata sujui ongelmitta loppuun ja pääsimme uusintaan. Uusinnan ensimmäisessä kaarteessa Chaina rupesi painamaan todella paljon sisälle jonka takia paikka tuli hieman lähelle, mutta suhteutettu kuuden askeleen linja tuli perään hyvin kun olin alussa hereillä. Seuraavalle esteelle otin pidemmän kaarteen, sillä halusin että Chaina pysyy suorana esteelle tullessa eikä painaisi niin paljoa sisäpohjetta vasten. Viimeiselle esteelle sain käännettyä suunnittelemani tien ja tuloksena 0-0, jolla olimme ensimmäisiä ei-sijoittuneita. Mikä parasta, Chaina imi esteille hyvin ja paikat oli helppoa nähdä vaikka ristilaukkaa olikin ajoittain kaarteissa.


110cm keskityin verryttelyssä lähinnä siihen että Chaina olisi hyvin oikean pohkeen ympärillä, ja tämä selvästi hieman auttoikin radalla. Ensimmäiselle esteelle tie oli vielä sopivasti oikeassa kaarteessa jolloin sain sen varmasti puskettua hyvin seinälle kun kaarre oli radan ensimmäinen. Linja sujui ongelmitta ja kolmoselle sain käännettyä suunnittelemani tien esteiden edestä, ja vaikka kaarteessa olikin ristilaukkaa laukka eteni hyvin ja ennen estettä laukka oli myötänä ja hyppy oli tasapainossa. Seuraava linja kaarevalla tiellä sarjalla tuli myös hyvin suunnittelemallani seitsemällä askeleella, kun vielä viime kautena moni 29metrin väli tuli ajoittain kahdeksalla kun nypin välissä liikaa laukkaa pois. Oikeastaan viimeiselle linjalle asti olen rataan todella tyytyväinen, laukka rullasi hyvin, paikat löytyivät ja kaikki tuntui selkään helpolta. Viimeisessä kaarteessa Chaina jätti laukan hieman pomppimaan kaarteeseen ja ratsastin eteen, mutta viimeisellä askeleella nyppäsin turhan ylimääräisen askeleen jonka takia Chaina joutui lähtemään aivan liian juuresta ilman ainuttakaan mahdollisuutta selvitä esteestä. Tämän vuoksi rytmi rikkoontui ja otin viimeiselle linjalle tarkoituksella yhden ylimääräisen askeleen. Tuloksena siis 4virhettä, ja ilman viimeistä linjaa lukuunottamatta olen todella tyytyväinen rataan. Mikä tärkeintä, tästä on todella hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin sillä ainakin nyt kaikki tuntuu olevan kunnossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti