lauantai 28. huhtikuuta 2018

Ensimmäiset hypyt ulkona

Torstaina pääsimme hyppäämään ensimmäistä kertaa tänä vuonna kentällä. Kuten viime vuonnakin, Chaina oli innoissaan mutta malttaa kuitenkin odottaa hyvin. Aloitimme helpolla yksittäisellä pystyllä jossa keskityimme siihen, että hevonen pysyy myös esteen jälkeen suorana ja avuilla eikä kääntyisi liian nopeasti. Tämä onnistui hyvin, Chaina malttoi odottaa hyvin ja paikat löytyivät hyvin. Esteen jälkeen se myös jatkoi hyvin suorana eikä yrittänyt kääntyä liian aikaisin vasemmalle. Itse pyrin keskittymään erityisesti omaan asentooni, sillä viime viikon videoita katsoessa huomasin jälleen kuinka lähden hieman liikaa istunnallani eteen hypyssä jolloin paino siirtyy lavoille. Tämä mainasi kuitenkin aiheuttaa sen, että ylävartalostani tuli liian nopea ja syöksyvä josta Petra onneksi heti huomautti.

Yksittäiseen pystyyn lisäsimme linjan, jossa väliin tuli aina kolme askelta. Välit olivat hieman ahtaita, ja Chaina imi hyvin eteen joten välissä minun tuli keskittyä todella siihen että olen tarpeeksi pystyssä väleissä jotta mahdumme niihin. Haastavin paikka meille oli kuitenkin esteiden jälkeinen lyhyt sivu, jota Chaina pelkää lähes joka kerta jonka takia se haluaa puskea sieltä pois. Kun tähän ei anna mahdollisuutta, Chaina tekee tuolla ylimääräisiä loikkia jotka vaikeuttavat esimerkiksi seuraavalle esteelle lähestymistä.

Ulkona minulle aina yksi vaikeimmista asioista on varjot. Tämä on ehkä vielä hieman korostunut viime vuodesta jolloin Chaina katsoi niitä hetken aikaa, jonka vuoksi kiinnitän niihin ehkä vielä enemmän huomiota. Nyt onkin hyvä, että pääsemme harjoittelemaan näitä heti eikä Chaina kiinnittänyt niihin edes mitään huomiota. Ensimmäisellä kerralla lähdin tykittämään vielä aivan turhaan esteelle, ja nyppäsin ylimääräisen askeleen kun sekosin varjosta esteen edessä. Tämä aiheutti myös sen, että tulin sitä seuraavan linja yhdellä liian vähällä askeleella ja kontrolli katosi.
Tässä välissä nostimme esteitä, ja en tiedostaakseni ainakaan muuttanut omassa ratsastuksessani mitään. Chaina tuntui kuitenkin yhtäkkiä täysin erilaista ja lähti vetämään ilman että kuunteli pidätteitä. Puomin ansiosta hypyt onnistuivat okserille edes jotenkin, mutta kertaakaan en saanut tammaa odottamaan sillä se tappeli niin paljon kättä vastaan. Kuitenkin tämän hypyn jälkeen Chaina jälleen kuunteli, ja malttoi myös odottaa hyvin. Nyt en enää mennyt sekaisin varjosta esteen edessä, ja väliin saimme myös yhden askeleen enemmän verrattuna edelliseen kertaan. Vaikka hakemista hypyissä vielä olikin, olen varsin tyytyväinen ensimmäiseen ulkona hyppäämiseen talvitauon jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti